Ο χάρτης των μαχών στην Ουκρανία: «Εξαιρετικά δύσκολη» η κατάσταση για τους Ουκρανούς στα ανατολικά

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, λέγοντας πως ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο Ντονμπάς για μια κίνηση βόρεια προς το Χάρκοβο, που έχει ήδη δεχτεί ρωσικούς βομβαρδισμούς. Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις λένε επίσης πως οι Ρώσοι ελέγχουν το Ίζιουμ, πόλη περίπου 115 χλμ βόρεια του Χαρκόβου.

Ρωσικές δυνάμεις και αυτονομιστές που υποστηρίζονται από αυτές στην Ουκρανία, στο μεταξύ, προσπαθούν να απωθήσουν τις ουκρανικές

δυνάμεις από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που δεν είναι ακόμα υπό ρωσικό έλεγχο. Πάντως, σύμφωνα με το intelligence update του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ασφαλίσει μια σημαντικό οδό προς το ανατολικό Χάρκοβο μετά από σκληρές μάχες, σε μια εξέλιξη που ακολουθεί την απελευθέρωση του Τρόστιανετς, κοντά στο Σούμι, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Όπως λέει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις που αποσύρονται από την ευρύτερη περιοχή του Κιέβου. Κατά μήκος του βόρειου δυτικού άξονα, οι προσπάθειες των Ουκρανών να προχωρήσουν από το Ιρπίν προς τη Μπούχα και το Χοστομέλ συνεχίζονται, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις φαίνονται να έχουν αποχωρήσει από το αεροδρόμιο Χοστομέλ, όπου γίνονταν μάχες από την πρώτη ημέρα. Στον ανατολικό άξονα, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει αρκετά χωριά.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 2 April 2022

Find out more about the UK government's response: https://t.co/RkaaqnwGCV

Keywords
Τυχαία Θέματα