Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Το δεύτερο γεωτρύπανο θα επιχειρήσει στα ανοικτά της Καρπασίας

Το δεύτερο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας θα επιχειρήσει στα ανοικτά της χερσονήσου της Καρπασίας στα βορειοανατολικά της Κύπρου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, γενικός διευθυντής της κύριας τουρκικής εταιρείας πετρελαϊκών ερευνών Turkiye Petrolleri (TPAO), δίνοντας συνέχεια στην προκλητική ρητορική της Αγκυρας.

Το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» θεωρητικά θα παραμείνει στην περιοχή για περίπου τρεις μήνες με στόχο να φθάσει σε βάθος 3.300 μέτρων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντόνμεζ.

Μιλώντας

σε τελετή έναρξης για το σκάφος, προειδοποίησε επίσης όσους «εξωτερικούς παράγοντες» συνεργάζονται με την κυπριακή κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ακολουθούν «ψευδαισθήσεις», που δεν πρόκειται να αποδώσουν αποτελέσματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την τελετή απόπλου του τουρκικού πλοίου γεωτρήσεων Yavuz, ο Μπιλγκίν δήλωσε πως το σκάφος σχεδιάζει να αρχίσει τις γεωτρήσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου.

ΠΙΕΖΕΤΑΙ;Ο Ερντογάν δεν κρατήθηκε: Επιστρέφει ο παλιός, καλός, προεκλογικός Ταγίπ

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ΑΟΖ Ο Ερντογάν δεν κρατήθηκε: Επιστρέφει ο παλιός, καλός, προεκλογικός Ταγίπ Τουρκία: 141 φορές ισόβια σε 17 πρώην στρατιωτικούς για το πραξικόπημα του 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα