«Πυρηνικός Χειμώνας», Ρόμπερτ Πεφάνης (Εκδόσεις Σταφυλίδη)

.

«Αν επιθυμείς την ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο!»

Πόσο αληθές το παραπάνω ρητό, στην περίπτωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η Ιστορία διδάσκει ότι συρράξεις αποφεύγονται –ή καλύτερα, μεταφέρονται για το μέλλον- όταν ο δυνητικά επιτιθέμενος, αντιλαμβάνεται ότι θα υποστεί σημαντικές απώλειες με αμφίρροπη κατάληξη. Η στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας, είναι φύσει και θέσει χτισμένη με στόχο την κατάληψη Ελληνικών εδαφών. Τόσο ο υπερβολικός αριθμός μεταγωγικών σκαφών, όσο και η ποσότητα και ποιότητα των χερσαίων δυνάμεών της, επιβεβαιώνουν το δόγμα αυτό.

Φανταστείτε μια Τουρκία, η οποία

βρίσκεται με πυρηνικά όπλα στα χέρια της. Η ισορροπία του τρόμου, στο Αιγαίο, θα μεταβαλλόταν εις βάρος της Ελλάδας, με άγνωστη εξέλιξη. 

Εκτός αν η ηγεσία της χώρας, επεδείκνυε απύθμενο θράσος!

Στο πολιτικό θρίλερ «Πυρηνικός Χειμώνας», μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών αξιωματικών, μετατρέπει υπό απόλυτη μυστικότητα, την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη.  Μπροστά στον κίνδυνο ανατροπής των ισορροπιών στην ΝΑ Ευρώπη, η Ελλάδα στέλνει μια ομάδα πρακτόρων και στρατιωτικών, με εντολή να καταστρέψει τις σχετικές υποδομές.  

Λίγες ημέρες πριν την δράση της ομάδας, η αποστολή ματαιώνεται, καθώς εκδηλώνεται πραξικόπημα στη γειτονική χώρα από τους εν λόγω αξιωματικούς. Η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ανατρέπεται.

Σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο:

(…)

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού ήταν προγραμματισμένο για τις εννιά το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου. Οι εξελίξεις στη γείτονα ήταν ραγδαίες. Ο Ντογκάν είχε καταφέρει να θέσει υπό τον έλεγχό του τόσο το στράτευμα, όσο και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Ο Αντιστράτηγος Νασιμπιάν είχε δηλώσει νωρίτερα στα ΜΜΕ ότι επρόκειτο για πραξικόπημα, που θα έπρεπε «να διδάσκεται σε σεμινάριο», λόγω της ταχύτατων και συγχρονισμένων κινήσεων του στρατού. «Είναι προφανές ότι ο Ντογκάν και οι συνεργοί του το σχεδίαζαν, αρκετά χρόνια τώρα» ήταν η απάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Ακριβώς στις εννιά, το πρόσωπο του Φίλιππου Πολίτη εμφανίστηκε σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα δικτυακά ειδησεογραφικά Μέσα.

«Ελληνίδες, Έλληνες, τις τελευταίες μέρες, σύσσωμη η υφήλιος παρακολουθεί τις τραγικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Για μια ακόμη φορά, το δημοκρατικό πολίτευμα της Τουρκίας, καταλύεται από ακραίους εθνικιστές ανώτατους αξιωματικούς. Ο Τούρκος Πρόεδρος είναι νεκρός και τα μέλη της κυβέρνησης αγνοούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομογενείς και όσοι Έλληνες πολίτες βρίσκονταν στη γείτονα, είναι ασφαλείς. Η πρεσβεία και τα τέσσερα προξενεία μας είναι ανοικτά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο για να παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί. Λόγω της καθολικής διακοπής στις τηλεπικοινωνίες που επέβαλαν οι πραξικοπηματίες, αντιλαμβάνεστε ότι η ενημέρωση μας είναι άκρως περιορισμένη. Εκτιμάται ότι η διακοπή αυτή θα αρθεί τις προσεχείς μέρες, οπότε και θα αποκτήσουμε πληρέστερη εικόνα της κατάστασης.

Οι διαθέσεις των πραξικοπηματιών, είναι προφανώς, εχθρικές προς τη χώρα μας. Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί από χθες το πρωί, εντυπωσιακή συγκέντρωση Τουρκικών στρατευμάτων, ιδιαίτερα στο Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο καθώς και στην Έφεσο και το Σόκε, απέναντι από τη Σάμο. Παράλληλα, έχουν σημειωθεί πάνω από πενήντα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από Τουρκικά μαχητικά τις τελευταίες τέσσερις ώρες. Οι ένοπλες δυνάμεις μας ήδη βρίσκονται επί ποδός, και παρακολουθούν στενά τις κινήσεις αυτές. 

Είμαστε υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης, αλλά θα πολεμήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας σε περίπτωση που απειληθούμε. Προ ολίγου, ενημέρωσα τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Γραμματέα του ΝΑΤΟ, τον Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, και την Πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι θα αμυνθούμε αποφασιστικά σε περίπτωση εχθρικής συμπεριφοράς από τον Τουρκικό στρατό. Ήδη, η Γαλλία αποστέλλει μια φρεγάτα στην θαλάσσια περιοχή της Χίου, το αεροπλανοφόρο «Χάρρυ Τρούμαν» των ΗΠΑ  μαζί με τέσσερα υποστηρικτικά πλοία, πλησιάζει στη Σάμο, ενώ και η Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή τις δυνάμεις της στη βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

Αγαπητοί συμπολίτες, οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες, αλλά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Ζήτω η Ελλάς!» (…)

Ακολουθεί επικίνδυνη κλιμάκωση με συγκρούσεις μεταξύ ναυτικών δυνάμεων στο Αιγαίο και επιχείρηση κατάληψης ενός ελληνικού νησιού.  Τα γεγονότα οδηγούν σε αντιπαράθεση ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα, με το φάσμα του πυρηνικού αφανισμού του πλανήτη, να φαντάζει αναπόφευκτο! 

Η ομάδα,  αποκομμένη στα βάθη της Μικράς Ασίας, ξεκινά έναν ανέλπιστο αγώνα ανατροπής της δικτατορίας εκ των έσω.  

Είναι πλέον, η μοναδική ελπίδα της Ανθρωπότητας!

Ένα πολιτικό θρίλερ με απρόσμενες ανατροπές!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Ρόμπερτ Πεφάνης γεννήθηκε στην Αγγλία το 1969. 

Σπούδασε Marketing στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Leicester. Εργάστηκε στον χώρο της Επικοινωνίας από το 1992 μέχρι το 2014, έχοντας θητεύσει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, in.gr) και άλλους ομίλους ΜΜΕ. Από το 2015 μέχρι και σήμερα, εργάζεται στον χώρο της ιδιωτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει Επικοινωνία και Δημοσιογραφία σε πανεπιστήμια και κολλέγια στην Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρουμανία. 

Αρθρογραφεί τακτικά σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά site στην Ελλάδα και την Κύπρο

Είναι παντρεμένος με τη Λίζα Αντωνιάδη και έχει δυο ενήλικους γιούς, τον Κοσμά και τον Φοίβο.

Το πρώτο του βιβλίο, «Επιχείρηση: Elgin Express» κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα