Σάμος: Συγκλονιστική διάσωση βρέφους με ΚΑΡΠΑ σε ναυάγιο μεταναστών (Βίντεο)

Δραματική πιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή «ΝΗΣΑΚΙΑ» βορειοανατολικά της Σάμου, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού.

Συγκεκριμένα, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην εν λόγω περιοχή φουσκωτή λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαινόντες. Στη θέα του περιπολικού σκάφους, οι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα, ενώ η λέμβος άρχισε να βυθίζεται.

Αμεσα το πλήρωμα του σκάφους

περισυνέλεξε 37 άτομα, δύο εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις τους (1 γυναίκα και 1 ανήλικο), ενώ διενεργήθηκαν προσπάθειες ανάνηψης, με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), με αποτέλεσμα την ανάκτηση των αισθήσεων του βρέφους.

Στη συνέχεια δέκα 10 άτομα (3 γυναίκες, 3 άνδρες και 4 ανήλικα) μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της γυναίκας που είχε χάσει τις αισθήσεις της. Οι υπόλοιποι 27 (5 γυναίκες, 8 άνδρες και 14 ανήλικα) παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, για να μεταφερθούν σε ΚΕΔ/Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

.

Σε άλλο περιστατικό, στις 6 τα ξημερώματα, σε τουρκικά χωρικά ύδατα ανοιχτά της Λέσβου, το Λιμενικό Σώμα περισυνέλεξε 22 άτομα. Δυστυχώς, παρά τις πρώτες βοήθειες που τους παρασχέθηκαν, τα τέσσερα εξ’ αυτών κατέληξαν. Πρόκειται για ένα βρέφος 11 μηνών, δύο κορίτσια, 8 ετών και 14 ετών και ένα αγόρι 8 ετών.

Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν είναι όντως συγκλονιστικές. Ένα μωρό σώθηκε από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Δυστυχώς ένα άλλο μωρό, τρία παιδιά και μία γυναίκα δεν τα κατάφεραν.

Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια των συνανθρώπων μας. Τα άθλια δίκτυα των λαθροδιακινητών και οι συνεργοί τους σε Τουρκία και Ελλάδα, μπροστά στο κέρδος, συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, ακόμα και παιδιών.

Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Related...Ηράκλειο: Νέος άγριος καυγάς για μια προσπέραση, τραυματίες και προσαγωγέςΤέμπη: Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην στελέχη του ΟΣΕΑργυρούπολη: Πέθανε η γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών
Keywords
Τυχαία Θέματα