Σεισμός 6 Ρίχτερ στη Χιλή - Πανικός μεταξύ των διαδηλωτών στο Σαντιάγο

Σεισμός 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την κεντρική Χιλή, χωρίς να προκαλέσει θύματα ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Σαντιάγο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές — καθώς η κοινωνική διαμαρτυρία εισήλθε στην τρίτη της εβδομάδα — προκαλώντας πανικό.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις 18:53 [23:53 ώρα Ελλάδας] στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πόλεις Κοκίμπο, Βαλπαραΐσο και

Σαντιάγο, ανέφερε το εθνικό σεισμολογικό κέντρο (CSN). Το κέντρο εκτίμησε ότι η δόνηση ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής (USGS) από την πλευρά του εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών. Την ίδια εκτίμηση έκανε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Del #Sismo en #Chile con magnitud 6,3.
No se reportan daños graves o heridos. pic.twitter.com/fWfm78fFUi

— jovenEshacerpolíticaTV (@JEPNewsTV) November 5, 2019

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ιγιαπέλ (βόρεια), ενώ το εστιακό του βάθος ήταν 65 χιλιόμετρα, κατά το CSN.

Όταν έγινε ο σεισμός, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας δεν συγκράτησε κραυγές τρόμου, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πάντως δεν καταγράφηκαν εξαιτίας του σεισμού «ζημιές, ή θύματα, ούτε κάποια μεταβολή [στη λειτουργία] βασικών υπηρεσιών ή υποδομών», διαβεβαίωσε η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (ONEMI).

Η υδρογραφική και ωκεανογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Χιλής απέκλεισε το ενδεχόμενο να πλήξουν τις ακτές της χώρας τσουνάμι.

Aviso de nuevo sismo.

Keywords
Τυχαία Θέματα