Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Προειδοποίηση για τσουνάμι με κύματα έως 3μ.

Youtube

Σεισμός 7,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το βορειοανατολικό άκρο της χερσονήσου  Ιαπωνία σήμερα το πρωί (9:10π.μ ώρα Ελλάδος) και συγκεκριμένα στην χερσόνησο Νότο, με τις αρχές να έχουν εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι επιπέδου 4 που είναι και το ανώτατο. Λίγες ώρες αργότερα όμως το επίπεδο κινδύνου ”έπεσε” στο 3, όπως αναφέρει το Reuters, που σημαίνει πως τα κύματα μπορεί να φτάσουν έως τα 3μ. αντί για 5μ. που ήταν η εκτίμηση αρχικά. 

Ήδη

κύματα ύψους ενός μέτρου έπληξαν τμήματα της δυτικής ακτής κατά μήκος της Θάλασσας της στην περιοχή του λιμανιού Γουατζίμα της Ισικάουα, όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.  

Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για τραυματίες ή νεκρούς παρά μόνο για έξι άτομα εγκλωβισμένα στα ερείπια σπιτιών που κατέρρευσαν. Μονάδες του στρατού έχουν σταλεί για να συνδράμουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Εκτίμηση για ζημιές, που ξεκάθαρα υπάρχουν, δεν δεν έχει γίνει ακόμη.

Πρόκειται για την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει καταγραφεί στην περιοχή από το 1885 που τηρούνται σχετικά αρχεία και η σημερινή προειδοποίηση για τσουνάμι που εκδόθηκε νωρίτερα ήταν η πρώτη τόσο υψηλου επιπέδου που εκδόθηκε από τον Μάρτιο του 2011, όταν η Ιαπωνία χτυπήθηκε από 9 Ρίχτερ που προκάλεσαν τον θάνατο σχεδόν 20.000 ανθρώπων και μεγάλες καταστροφές σε πόλεις και πυρηνικές τήξεις στο στην Φουκουσίμα.

Προς τους κατοίκους της Ισικάουα και στις γειτονικές νομαρχίες Νιγκάτα και Τογιάμα δοθηκε εντολή να μετακινηθούν σε σημεία με μεγάλο υψόμετρο  καθώς υπήρξε προειδοποίηση επίπεδου 4 (το ανώτατο) για τσουνάμι και για κύματα 5 μέτρων. Μετά την αναθεώρηση, σε επίπεδο 3 τα κύματα μπορεί να φτάσουν τα 3μ.  

″Τσουνάμι που οφείλεται στον σεισμό είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε μια ακτίνα 300 χιλιομέτρων γύρω από το επίκεντρο κατά μήκος των ακτών της Ιαπωνίας”, ανέφερε από την πλευρά του το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό (PTWC) στη Χαβάη των ΗΠΑ, όπως ανάφερει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σεισμός - Ιαπωνία: ”Ανεβείτε ψηλότερα - Ανοδος στάθμης της θάλασσας στις ακτές” (βίντεο)

#warning#Neukoelln 名古屋すごい揺れた#地震#緊急地震速報#deprem#BREAKINGNEWS#tsunami#石川県#地震#earthquake#japan 名古屋すごい揺れた#tsunami#石川県#地震#earthquake#japanpic.twitter.com/U1oEEqTV1p

— seyma cetin (@seymacetin777) January 1, 2024

Japan - This is footage of the earthquake filmed by a terrified family. Japan have issued an urgent evacuation notice on the western coast as part of a tsunami warning

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός 76 Ρίχτερ, Ιαπωνία,seismos 76 richter, iaponia