Σπιτικό παγωτό λεμόνι ή πορτοκάλι, χωρίς παγωτομηχανή
Ξεχωριστό παγωτό με γεμάτη γεύση και πλούσιο άρωμα. Θυμίζει ιταλικό παγωτό gelato καθώς γίνεται με μείγμα κρέμας αβγού.
.Αφράτο και δροσερό παγωτό με αγνά υλικά της επιλογής σας, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Φτιάξετε το και η κατάψυξη του ψυγείου σας θα γίνει η καλύτερη gelateria ever!
.Υλικά5 κρόκοι αυγών (80
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κάψουλες άρωμα βανίλιας
100 γρ. φρέσκο γάλα
150 γρ. φρέσκο χυμό λεμόνι ή πορτοκάλι
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35 - 40 % λιπαρά
20 γρ. ζάχαρη άχνη
φλούδες λεμόνι ή πορτοκάλι και ξύσμα
2 ζελατίνες
.ΕκτέλεσηΒήμα1ο: Σε ένα κατσαρολάκι χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών για 3 λεπτά ώστε να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας, το γάλα, 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τις φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι (ανάλογα με την γεύση που έχουμε επιλέξει για το παγωτό μας). Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε εστία χαμηλής έντασης ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αχνίζει. (Σημαντικό βήμα για την παστερίωση των αυγών).
Κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε στην άκρη.
.Βήμα 2ο: Βυθίζουμε 2 ζελατίνες σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αβγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και καθώς το μείγμα είναι ακόμη ζεστό οι ζελατίνες διαλύονται και ομοιογενοποιούνται με τα υπόλοιπα υλικά.
Στύβουμε λεμόνια ή πορτοκάλια (ανάλογα πάντα με την γεύση που θέλουμε για το παγωτό μας) ώστε να πάρουμε το φρέσκο χυμό τους.
Σουρώνουμε τον χυμό σε σουρωτήρι με πολύ ψιλή σίτα. Προσθέτουμε το χυμό στο μείγμα κρέμας αβγού. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ σουρώνοντάς το ώστε να αφαιρεθούν οι φλούδες.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη μέχρι να κρυώσει καλά το μείγμα.
.Βήμα 3ο: Χτυπάμε με το μίξερ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (400 γρ.) μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Προσθέτουμε τμηματικά τη σαντιγί στο παγωμένο μείγμα αυγών ανακατεύοντας απαλά με μαρίζ και το μείγμα για το παγωτό μας είναι πανέτοιμο!
Το μεταφέρουμε στο σκεύος όπου θα το αποθηκεύσουμε για να παγώσει στην κατάψυξη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού μας. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από 5 περίπου ώρες το παγωτό είναι έτοιμο για κατανάλωση.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία παρασκευής του παγωτού με λεπτομέρειες και μυστικά για σούπερ επιτυχία.
.Επίσης θα δείτε βήμα βήμα πως να φτιάξετε παγωτίνια με μπισκοτάκια και χωνάκι με επικάλυψη τραγανής σοκολάτας ώστε να εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους!
.Καλή επιτυχία, χαρούμενο καλοκαίρι!
Η συνταγή βήμα-βήμα:
Αναδημοσίευση από magiacook.gr
ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤο παγωτό με σκόνη πιπεριού χαμπανέρο που ελάχιστοι τολμηροί το δοκιμάζουνΠόσες θερμίδες έχουν τα παγωτά και ποια είναι η θρεπτική αξία τους- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Σύνταξη» 360 ευρώ στο 67ο έτος για οφειλέτες και αναπήρους…
- ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται μπούτια κοτόπουλο γνωστής εταιρείας λόγω σαλμονέλας
- «Ανεπιθύμητο» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, πάει για διάλυση
- Στη Βουλή η αθέτηση των όρων της συμφωνίας για τα Rafale
- Κρήτη: Πήγε στην εκκλησία για νονός και έφυγε γαμπρός
- Πάτρα-Κατερινόπουλος: Ο Μάνος και η Ρούλα έκαναν τη ζωή τους, γιαγιά και αδελφή έκαναν τα μαλλιά τους για τις κάμερες
- Τουρκικά ΜΜΕ: Τούρκος οδηγός καταγράφει επί μισή ώρα τα όπλα που στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Η απόλυτη φωνή του ροκ στην Ελλάδα: Η τεράστια καριέρα του Βασίλη Παπακωνσταντίνου
- Τέσσερις νέες ιπτάμενες της Σχολής Ικάρων
- Άρειος Πάγος: Ομάδα με εικονικά τιμολόγια 120 εκατ. ευρώ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- «Ανεπιθύμητο» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, πάει για διάλυση
- Ελληνοτουρκικά και ΝΑΤΟ: Il gran rifiuto (η μεγάλη άρνηση)
- Σπιτικό παγωτό λεμόνι ή πορτοκάλι, χωρίς παγωτομηχανή
- Χνουδωτό καβούρι με σφουγγάρι για «καπέλο» ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία
- Έρχεται το δεύτερο και ενισχυμένο Fuel Pass
- Όλα όσα μας έμαθε η πανδημία για την προσωπικότητά μας
- Μάλι: Τουλάχιστον 132 άμαχοι σκοτώθηκαν σε τρία χωριά από τους τζιχαντιστές
- Η Υδρα στο μεταίχμιο μεταπολεμικής λιτότητας και κοσμοπολίτικης αίγλης
- Οι αρχαίοι Μάγια τοποθετούσαν πολύτιμους λίθους στα δόντια τους για να αποτρέψουν την τερηδόνα
- Apple Watch: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Σπιτικό παγωτό λεμόνι ή πορτοκάλι, χωρίς παγωτομηχανή
- Όλα όσα μας έμαθε η πανδημία για την προσωπικότητά μας
- Η Υδρα στο μεταίχμιο μεταπολεμικής λιτότητας και κοσμοπολίτικης αίγλης
- Μια νέα εκδοχή της «Αντιγόνης»: Ο δημόσιος λόγος σε μια εποχή εικόνας και εικονικής ζωής
- Οι αρχαίοι Μάγια τοποθετούσαν πολύτιμους λίθους στα δόντια τους για να αποτρέψουν την τερηδόνα
- Apple Watch: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των συμπτωμάτων του Πάρκινσον
- Χνουδωτό καβούρι με σφουγγάρι για «καπέλο» ανακαλύφθηκε στην Αυστραλία
- «Ανεπιθύμητο» το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, πάει για διάλυση
- Έρχεται το δεύτερο και ενισχυμένο Fuel Pass
- Ελληνοτουρκικά και ΝΑΤΟ: Il gran rifiuto (η μεγάλη άρνηση)
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Rapid test: Δείτε πού θα γίνονται δωρεάν σήμερα στη Θεσσαλονίκη
- Λούκας Γιώρκας: "Θέλω εδώ και πολλά χρόνια να γίνω πατέρας"
- Θετική η γνωμοδότηση ώστε να κηρυχθεί άμεσα ως υποχρεωτική η ΣΣΕ στον επισιτιστικό κλάδο
- Εκστρατεία ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για να μην θρηνήσουμε και φέτος κολυμβητές στις ελληνικές θάλασσες
- Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση έως και 710 ευρώ – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr
- Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού και η μεγαλύτερη μέρα του 2022
- Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει και άλλο ο υδράργυρος – Που θα χτυπήσει 37αρια
- Survivor: Εκτός παιχνιδιού ο Τάκης Σχίζας λόγω ασθένειας
- Ρούλα Πισπιρίγκου: Το τσικνίζει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Η φωτογραφία που προκαλεί αίσθηση
- Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (21 Ιουνίου)