Συγκλονιστικά βίντεο από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν- Αυξάνονται νεκροί και τραυματίες

.

Τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 700 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ, που χτύπησε σήμερα το πρωί την Ταϊβάν, προκαλώντας την κατάρρευση τουλάχιστον 26 κτιρίων στην κομητεία Χουάλιεν και πυροδοτώντας την έκδοση προειδοποιητικών δελτίων για τσουνάμι από τη νότια Ιαπωνία έως και τις Φιλιππίνες.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, εδικά στην αραιοκατοικημένη κομητεία Χουάλιεν, στο

ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο σεισμός χτύπησε στις 8 το πρωί τοπική ώρα, την ώρα που οι άνθρωποι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα παιδιά στα σχολεία, με τα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν να μεταδίδουν πως πολλοί έχουν παγιδευτεί στα κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν.

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αιθμός των νεκρών και των τραυματιών θα αυξάνεται συνεχώς μέσα στην ημέρα.

Breaking News: #Tsunami Alert
SAD News coming from Taiwan and Japan, Major loss there.

Massive earthquake (7.5 magnitude+) WHICH HIT Taiwan & Japan
Sending Prayers ! pic.twitter.com/KPF0i5kg9i

— SR ⁶⁹ (@ultimate__d) April 3, 2024

«Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν και μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι», δήλωνε νωρίτερα εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος της Χουάλιεν.

Ο σεισμός προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε τομείς της πρωτεύουσας Ταϊπέι σε βάθος 15,5 χλμ., σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν, σύμφωνα με τη μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της νήσου.

Σύμφωνα με την Taipower, εταιρεία ηλεκτρικού ρεύματος, τουλάχιστον 87.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συγκλονιστικά, 72 Ρίχτερ, Ταϊβάν, - Κατέρρευσαν,sygklonistika, 72 richter, taivan, - katerrefsan