Τέμπη: «Ειχε πρόβλημα στη μέση» λέει ο γιατρός για την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή

.

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, Νίκος Χαυτούρας, που ετέθη σε αναστολή μαζί με έναν ακόμη γιατρό για την χορήγηση αναρρωτικής άδειας 30 ημερών στον επιθεωρητή του σταθμάρχη των Τεμπών, μια ημέρα μετά το τραγικό δυστύχημα, αρνείται όσα του καταλογίζονται, ρίχνοντας την ευθύνη στον Επιμελητής Α’ των εξωτερικών ιατρείων.

«Ηρθε και με βρήκε στο γραφείο μου στις 2 του μηνός (σ.σ. το δυστύχημα εκτυλίχτηκε λίγο πριν τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου), είδα ότι είχε πρόβλημα με τη μέση του. Αλλά δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί η εξέταση εκεί, έπρεπε να περάσει από εξωτερικά

ιατρεία. Είπα στον συνάδελφό μου να τον δει, και αν χρειαστεί άδεια να του δώσει. Ο κάθε γιατρός είναι αυτόνομος και μπορεί να κρίνει με βάση την επιστημονική του άποψη. Εγώ μπορεί να έκανα μια σύσταση αλλά δεν είμαστε στο στρατό να δίνουμε εντολές, ο εκάστοτε γιατρός που έχει υπηρεσία στα εξωτερικά ιατρεία καλείται να αποφασίσει». ισχυρίζεται. 

Θα προσβάλει το πόρισμα της ΕΔΕ

Την πρόθεσή του να προσβάλλει το πόρισμα της ΕΔΕ που διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε γνωστή ο Ν. Χαυτούρας, μέσω του δικηγόρου του.

Σύμφωνα με τον Νίκο Καραγκιόζο, ο εντολέας του δεν υπέγραψε ποτέ το χαρτί για την αναρρωτική άδεια ενός μήνα του επιθεωρητή, με τον δικηγόρο να χαρακτηρίζει την Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως «τουλάχιστον άκυρη».

«Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι η σπουδή που επέδειξε το μονοπρόσωπο όργανο του νοσοκομείου, ο διοικητής, ο οποίος εξ αρχής του ζητήθηκε η εξαίρεση του διευθυντή της κλινικής, διότι πολύ απλά βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση λόγω της συνδικαλιστικής δράσης.

Ο ίδιος (ο διοικητής του νοσοκομείου) πριν καν στεγνώσει το μελάνι της διωρης κατάθεσης του ως μάρτυρας και όχι ως ελεγχόμενου του διευθυντή της κλινικής -ο οποίος δεν έχει δώσει ουδεμία άδεια αναρρωτική- είδαμε να έχει βγει το πόρισμα μιας ΕΔΕ, η οποία είναι τουλάχιστον άκυρη» ανέφερε ο κ. Καραγκιόζος.

Ο ίδιος συνεχίζοντας, τόνισε: «Δήθεν μιλάει για λόγους δημοσίου συμφέροντος και εν πάσει περιπτώσει για αναστολή καθηκόντων. Για να έχει λόγο και να είναι βάσιμη, πρέπει να κινδυνεύει επιτακτικό δημόσιο συμφέρον. Από τον διευθυντή της κλινικής -που ούτε υπέγραψε άδεια αναρρωτική άδεια, ούτε συμμετείχε σε κάποια άλλη ενέργεια ή δια παραλείψεως ακόμη-, ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον το οποίο πλήττεται;» διερωτήθηκε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Απεναντίας, θεωρώ ότι με αυτή την απόφαση του συγκεκριμένου -μη νόμιμου για μας οργάνου- θέτοντας σε αναστολή καθηκόντων τους δύο της νευροχειρουργικής του Βόλου, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ας βάλει το πρόγραμμα για τα χειρουργεία των επόμενων ημερών, να δούμε ποιος θα χειρουργήσει».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΓενική απαίτηση: Ερευνα και αλήθεια από την Δικαιοσύνη - Υπάρχει αντίλογος;Τραγωδία στα Τέμπη: Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συλλέγει στοιχεία από οργανισμούς - υπαλλήλουςΤέμπη: Αισιοδοξία για τους τραυματίες, αποσωληνώθηκαν δύο από τους πέντε στις ΜΕΘ
Keywords
Τυχαία Θέματα