Τελευταίος προεκλογικός «χορός»: Τα ύστατα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών πριν τις κάλπες

Τα τελευταία τους μηνύματα προς τους ψηφοφόρους ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό έστειλαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον τελευταίο προεκλογικό «χορό» πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής (21/5).

Μητσοτάκης: Αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη, βγήκαμε νικητές από τις κρίσεις

«Τέσσερα χρόνια από το θρίαμβο του 2019 συναντιόμαστε στο ίδιο μέρος. Λίγες ώρες πριν από τη νέα

μεγάλη νίκη της ΝΔ. Όλη η Ελλάδα, όλη η Αθήνα είναι μπλε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην συγκέντρωση της ΝΔ στο Θησείο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κρίσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και στα στοιχήματα «που τα κερδίσαμε και βγήκαμε πάλι νικητές». «Το βράδυ της Κυριακής η ΝΔ θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που μετά από τέσσερα χρόνια θα πετυχαίνει δεύτερη μεγάλη νίκη έχοντας αντιμετωπίσει τα πάντα», είπε.

«Αυτά που υποσχεθήκαμε τα κάναμε πράξη», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δις, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε, έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρ τη φορά μετά από 12 χρόνια.

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Με κυβέρνηση της ΝΔ το εγγυώμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα στις πρώτες 100 ημέρες», επισήμανε.

Τσίπρας: Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει, φύγατε κ. Μητσοτάκη

Την βεβαιότητά του για τη νίκη στις εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, από την Πάτρα εξαπολύοντας ταυτόχρονα σκληρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκινώντας την ομιλία του είπε: «Η Πάτρα σφραγίζει το συμβόλαιο της αλλαγής. Την Κυριακή ο εφιάλτης τελειώνει, η αλλαγή ξημερώνει. Την Κυριακή λέμε καληνύχτα στον κ. Μητσοτάκη. Δεν θα μας τρομοκρατήσουν οι τρομοκράτες, εμείς θα τους τρομοκρατήσουμε».

«Επί τέσσερα χρόνια μία ολόκληρη κοινωνία βίωσε το δόγμα του σοκ από εκείνον που υποσχέθηκε καλύτερες δουλειές και αμοιβές και κατάντησε την μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια. Σήμερα του ξέφυγε και μας μαρτύρησε ποιο είναι το σχέδιό του για τη μεσαία τάξη: να τιμωρήσει να τσακίσει τους δανειολήπτες που κατάφεραν να σώσουν τα σπίτια τους από το νόμο Κατσέλη. Γι′ αυτό επιμένει τόσο πολύ ότι εμείς έχουμε κρυφή ατζέντα», συνέχισε.

«Είναι πλέον φανερό μετά την χθεσινή συγκέντρωση στην Αθήνα και την σημερινή στην Πάτρα: φύγατε κ. Μητσοτάκη. Μαζεύτε από το Μέγαρο Μαξίμου τα καλώδια του predator», είπε ακολούθως.

Ανδρουλάκης: Εγώ μιλάω για συνεννόηση, όχι για παζάρια εξουσίας

Από το Ηράκλειο και, συγκεκριμένα, την πλατεία Ελευθερίας, έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

.

Στην αρχή της ομιλίας του, αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που ο ίδιος, ως παιδί, είδε τον Ανδρέα Παπανδρέου να μιλά στην πλατεία Ελευθερίας ενώ μίλησε και για τον Γιώργο Γεννηματά. Τόνισε πως ο διχασμός «Μητσοτάκης- Τσίπρας» θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

«Καλώ κάθε δημοκρατικό πολίτη στη μεγάλη αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ. Με βομβαρδίζουν ότι είμαι πράκτορας, ό,τι έκανε η Δεξιά μετά από τον Εμφύλιο. Η νέα εποχή μας βρίσκει ενωμένους, όλους μαζί, ο στόχος είναι ένας, να γίνει το ΠΑΣΟΚ αντισυστημική δύναμη της Ελλάδας», υπογράμμισε.

Είπε ακόμη ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι χρυσός χορηγός του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Μιλάει για Πρέσπες του Αιγαίου ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θα έλεγε ποτέ ότι στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα», τόνισε

«Δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ- δεκανίκι, κ. Μητσοτάκη! Υπάρχει ΠΑΣΟΚ δυνατό που θα σας στείλει σπίτι σας. Εμείς σηκώνοντας ξανά τον ήλιο ψηλά κτίζουμε την ισχυρή Ελλάδα του 21ου αιώνα» συνέχισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ακόμη ότι «εσείς μου δώσατε εντολή του ’21 και ξέρετε ποιος είμαι, μαζί τελειώνουμε την Κυριακή το τανγκό της τοξικότητας που χορεύουν Μητσοτάκης- Τσίπρας».

Εν συνεχεία μίλησε για κοινωνική κατοικία για ζευγάρια και φοιτητές. «Η νέα γενιά είναι περήφανη», είπε «και απορρίπτει τα pass» ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ακολουθεί πρακτικές του πατέρα του με τις υποκλοπές.

«Καθιερώνουμε το εθνικό απολυτήριο, κέντρο βάρους της νεολαίας να είναι το δημόσιο σχολείο και όχι το φροντιστήριο» πρόσθεσε και υποστήριξε πως οι Μητσοτάκης-Τσίπρας παίζουν ζάρια στην πλάτη των νεών με τη βάση του 10.

Ως προτεραιότητα έθεσε την επίλυση του δημογραφικού και η στήριξη της ελληνικής οικογένειας.

«Μείωση των φόρων στις οικογένειες με παιδιά. Μία οικογένεια χωρίς παιδιά και μια οικογένεια με δυο παιδιά έχουν 3 μονάδες φορολογικού συντελεστή διαφορά, στο Βέλγιο 15, δίνουν κίνητρα για να κάνουν παιδιά οι οικογένειες. Δεσμεύομαι ότι θα πάμε στο 10% όπως είναι στην Πορτογαλία» συμπλήρωσε.

Μίλησε για προστασία της πρώτης κατοικίας για τη μεσαία τάξη. «Ούτε στρέμμα αγροτικής γης στα κοράκια των funds», είπε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και σε μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να φτιάξει το ΕΣΥ», τόνισε και μίλησε για τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό και όσα μέτρα θα ληφθούν για τη δημόσια υγεία και να σταματήσουν οι λίστες της ντροπής με τις καθυστερήσεις στα χειρουργεία.

«Η λεηλασία του ΠΑΣΟΚ τελείωσε, όπως το βρώμικο ’89. Το ΠΑΣΟΚ έπαθε και έμαθε, αυτοί παραμένουν αμετανόητοι και αυτό πρέπει να το πληρώσουν στην κάλπη της Κυριακής. Εγώ μιλάω για συνεννόηση, όχι για παζάρια εξουσίας. Την κυβέρνηση θα την καθορίσει ο λαός και όχι οι ολιγάρχες σε σκοτεινά δωμάτια, όπως μάθατε στο παρελθόν» κατέληξε.

Κουτσούμπας: Mόνο ο λαός σώζει τον λαό

Στον Πειραιά πραγματοποίησε την τελευταία oμιλία της προεκλογικής περιόδου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων: «Μπορεί ο λαός μας να κάνει την έκπληξη! Να κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς. Να χάσουν τα λόγια τους, να μην ξέρουν από πού τους ήρθε! Μπορούμε να τα καταφέρουμε! Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι: «Στις 22 του Μάη, γνωρίζουμε καλά τι περιμένει το λαό μας. Δεν αναμένουμε το αποτέλεσμα των εκλογών για να μάθουμε ότι μας περιμένουν σκληρές μάχες υπεράσπισης και διεκδίκησης λαϊκών δικαιωμάτων και όποιος δεν το έχει δει ακόμα, έχει μέχρι και την τελευταία στιγμή αφορμές για να δει τη σύμπλευση των άλλων κομμάτων».

Και συνέχισε εξαπολύοντας τα βέλη του προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτό δείχνει, για παράδειγμα, η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κατρούγκαλου, γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου έχει πολλές ακόμη πλευρές -πέρα από τις εισφορές των επαγγελματιών- που όχι μόνο διατήρησε η ΝΔ , αλλά επέκτεινε παραπέρα, για τον χωρισμό της σύνταξης σε κύρια και ανταποδοτική με το κράτος να εγγυάται μόνο την πρώτη, για τα όρια ηλικίας και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, για τις μειώσεις συντάξεων, για τα ποσοστά αναπλήρωσης. Είχε την προσωπική διαφορά που έχει αποτέλεσμα σήμερα χιλιάδες συνταξιούχοι να μην μπορούν να πάρουν τις αυξήσεις που τόσο χρειάζονται, το κόψιμο του ΕΚΑΣ και πολλά ακόμη…Ακόμη και για το ζήτημα των εισφορών των επαγγελματιών, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έναν απαράδεκτο εκβιασμό: είτε υψηλές εισφορές για να πάρεις στα βαθιά γεράματα μια σχετικά αξιοπρεπή σύνταξη, είτε πιο χαμηλές για να πάρεις συντάξεις πείνας. Όμως, η άμεση απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όλων των συνταξιούχων είναι να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και να δοθούν εδώ και τώρα γενναίες αυξήσεις, για αξιοπρεπείς συντάξεις. Αυτό το αίτημα στηρίζει σε όλους τους τόνους το ΚΚΕ».

«Αλλά, βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ, έτοιμο και πρόθυμο να αποτελέσει συμπλήρωμα σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει απολέσει τις ευθύνες για τη συμμετοχή του σε τόσες και τόσες κυβερνήσεις που λεηλάτησαν τις ζωές μας. Και το ΜεΡΑ25 όμως, καλό θα είναι όταν λέει τη λέξη “ρήξη”, να κοιτάζει κανένα λεξικό, γιατί ρήξη και όρκοι πίστης στην ΕΕ, δεν πάνε μαζί. Γιατί ρήξη με το σύστημα, δεν μπορεί, δεν θέλει και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει κάποιος, που αρνείται να το ονοματίσει και μάλιστα τρέχει να το προστατεύσει τώρα που αρκετοί, κυρίως νέοι και νέες, φαίνεται ότι αρχίζουν και το αμφισβητούν, λέγοντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε καπιταλισμό, αλλά κάτι άλλο, που μόνο εκείνος ξέρει! Προσοχή στους πονηρούς των εκλογών, λοιπόν! Γιατί και αυτοί οι διάφοροι, στις ίδιες ράγες κινούνται. Ας τους αφήσουμε λοιπόν μόνους τους να κάνουν τις κολεγιές τους. Απέναντί τους όλοι μας, με ισχυρό το ΚΚΕ. Μόνοι τους, όλοι αυτοί μια έγνοια έχουν, να γεμίζουν με κέρδη τα ταμεία των μονοπωλιακών ομίλων», κατέληξε.

Βαρουφάκης: Ρήξη, όχι εναλλαγή εντός του μνημονιακού τόξου

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), ολοκλήρωσε την προεκλογική δραστηριότητα το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, με ομιλία του Επικεφαλής Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων: «Δεν είμαστε εδώ απλά για να γιορτάσουμε την ενίσχυση μας στη Βουλή – κάτι που, πιστέψτε με, είναι σίγουρο. Όχι, είμαστε εδώ και κάτι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο όμορφο. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς που θα αφήσει τους πάντες με ανοικτά στόματα μετά τις εκλογές αυτής της Κυριακής ή, για την ακρίβεια, μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου – όταν πια το Μνημονιακό Τόξο θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις εσωτερικές του έριδες και να σχηματίσει άλλη μια Μνημονιακή Κυβέρνηση, πριν φέρει τα νέα μέτρα που θα τους επιβάλει η τρόικα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Βαρουφάκης τόνισε πως: «Την Κυριακή 21 Μάη αυτό είναι το διακύβευμα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από τον εξοστρακισμό του χειρότερου κατακτητή: Την αποδοχή ότι σε τούτα δω τα χώματα δεν υπάρχει αξιοπρεπές μέλλον. Ότι η μόνη εναλλακτική στον Μητσοτακισμό είναι μια συνθηκολογημένη, ανεύθυνα υπάκουη, τέως, αριστερά»

«Άκουσα τον κ. Τσίπρα να λέει: ″Ο κ. Βαρουφάκης αυτοεξαιρέθηκε από το προσκλητήριο των προοδευτικών δυνάμεων″. Όχι κ. Τσίπρα: Το ΜέΡΑ25-Συμαχία για τη Ρήξη αυτοεξαιρέθηκε από την διανομή υπουργείων που οργανώνετε κ. Τσίπρα σε εκείνους που δέχονται να συγκυβερνήσουν ελέω της ολιγαρχίας με προοδευτικό προσωπείο» πρόσθεσε.

.

Ως προς το πολιτικό πρόγραμμα, ανέφερε τα εξής: «Για εμάς ΡΗΞΗ στην Πράξη σημαίνει ένα πράγμα: Χωρίς πρότερη διαπραγμάτευση με κανέναν, θα νομοθετήσουμε το Κυβερνητικό μας Πρόγραμμα 100 Ημερών.

1. Νομοθετούμε την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, που την ονομάζουμε «Οδυσσέα», με τον οποίο θα αντικαταστήσουμε τον «Ηρακλή» – είναι ο μόνος τρόπος πραγματικής προστασίας της βασικής κατοικίας, των μαγαζιών και της αγροτικής γης. Όποιος σας τάζει προστασία χωρίς κατάργηση του «Ηρακλή» σας περιπαίζει προεκλογικά.

2. Νομοθετούμε πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που δεν θα ξεπερνά κατά 5% το μέσο κόστος παραγωγής και διανομής του, κάτι που συνιστά ντε φάκτο κατάργηση του «Χρηματιστήριου Ενέργειας». Αμέσως μετά δρομολογούμε την επανασύσταση της Ενιαίας ΔΕΗ με τη μεγάλη διαφορά (σε σχέση με την παλαιά ΔΕΗ) πως η διοίκηση θα διορίζεται από, και θα λογοδοτεί σε, Διαβουλευτικό Συμβούλιο αποτελούμενο από κληρωτούς (που θα έχουν την πλειοψηφία) και μια μειοψηφία διορισμένους από τη Βουλή ειδικούς και πολίτες.

3. Νομοθετούμε την κατάργηση του αποικιακού «Υπερταμείου» & μετατρέπουμε τη δημόσια περιουσία στην κεφαλαιακή βάση, των νέων «δίδυμων» δημόσιων τραπεζών – τη Νέα Αναπτυξιακή και τη Νέα Αγροτική Τράπεζα.

4. Εφαρμόζουμε το σχέδιο ελάφρυνσης των μικρομεσαίων από την φορομπηχτική φορολόγηση. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον ΦΠΑ, ο συντελεστής 24% θα κατέβει στο 15%, ο 13% στο 6%, τα βασικά είδη διαβίωσης στο 0%. Επί πλέον, θα καταργηθούν όλες οι προπληρωμές φόρων για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ενώ ο φορολογικός συντελεστής των μικρών θα πέσει το 10% και των μεσαίων μεγέθους (από 10 ως 500 εργαζόμενους) στο 20%. Όσο για τις μεγάλες επιχειρήσεις (άνω των 500 εργαζόμενων), ο συντελεστής φόρου θα ανέβει στο 30%.

5. Νομοθετούμε την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας για όλους του κλάδους και εισάγουμε συλλογικές συμβάσεις για κάθε κλάδο.

6. Καταργούμε άμεσα την Golden Visa και περιορίζουμε δραστικά το Airbnb και άλλες τέτοιες πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης σπιτιών και διαμερισμάτων που ωθούν τα νοίκια στα ουράνια, που καθιστούν αδύνατο στους ανθρώπους μας, φοιτητές, γιατρούς, νοσοκόμους, δάσκαλους, καθηγητές να βρουν να νοικιάσουν. Ναι, να μπορείς να νοικιάσεις το σπίτι σου μέσω Airbnb ή αντίστοιχων πλατφορμών – όμως το πολύ για 60 μέρες το χρόνο, κι αυτές όχι συνεχόμενες. Τέλος η ντε φάκτο απόσυρση σπιτιών και διαμερισμάτων από την εγχώρια αγορά. Τέλος οι επιδοτήσεις ενοικίων και στεγαστικών που, την ώρα που αυξάνουν το δημόσιο χρέος, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να αυξάνουν τα νοίκια και τις τιμές των ακινήτων. ΙΔΡΥΣΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ώστε να χτιστούν 500 χιλιάδες κοινωνικές κατοικίες που δεν θα χαρίζονται αλλά στις οποίες, με κοινωνικά κριτήρια και χαμηλό νοίκι, θα διαμένουν όσο θέλουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και λόγο.

7. Καταργούμε κάθε εξόρυξη. Γιατί; Επειδή η εξάρτηση από νέες πηγές ορυκτών καύσιμων θα θωρακίσει τους ολιγάρχες, θα ανταμείψει τους δανειστές και, παράλληλα, θα δηλητηριάσει το χώμα, το νερό, την ομορφιά αυτής της χώρας μετατρέποντας την σε θλιβερό σταυροδρόμι αγωγών, τάνκερ, μαυρίλας. Οι ολιγάρχες δεν νοιάζονται. Εκείνοι θα έχουν τον πλούτο να αγοράσουν βίλλες σε μέρη ακόμα καθαρά, να φιλτράρουν το νερό τους, να χτίσουν φράκτες που θα κρατούν σε απόσταση τα θύματα της κλιματικής και περιβαλλοντολογικής καταστροφής. Να το πω απλά: Οι εξορύξεις είναι βαθιά ταξικές – η επιδρομή στο περιβάλλον κι η κλιματική καταστροφή είναι μια μορφή ύπουλου ταξικού πολέμου.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ: Σχεδιάζουμε την παραγωγική αναδιάρθρωση και την Πράσινη Βιομηχανική Επανάσταση της χώρας στην εξής βάση: Έμφαση στην εγχώρια παραγωγή τεχνολογιών πράσινης ενέργειας σε περιοχές που πλήττονται από την αποβιομηχάνιση (π.χ. μπαταρίες υψηλής τεχνολογίας στην βιομηχανική περιοχή της Πάτρας και θαλάσσιων αλουμινένιων ανεμογεννητριών στην Μεγαλόπολη, τον

Βόλο, την Πτολεμαΐδα) ενώ, παράλληλα, μετατρέπουμε την Β. Ελλάδα (από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αλεξανδρούπολη) σε κέντρο παραγωγής και διανομής πράσινου υδρογόνου, του ντίζελ του μέλλοντος.

8. Ιδρύουμε Νέους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς με έμφαση στις τράπεζες γηγενών σπόρων, αντί για στείρους υβριδικούς σπόρους Bayer-Monsanto, και στόχο την παράλληλη μείωση των ποσοτήτων και την θεαματική αύξηση των ποιοτήτων ώστε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να πουλιούνται τρεις φορές πιο ακριβά από τα Μαροκινά ή τα Ισπανικά στο Μόναχο, στο Παρίσι και στο Λονδίνο.

9. Εισάγουμε θεσμικό πλαίσιο για Νέες Συνεταιριστικές Αυτοδιαχειριζόμενες Μεταποιητικές Εταιρείες, στο πρότυπο της ΒΙΟΜΕ, με τη διαφορά ότι το κράτος θα είναι αρωγός, όχι τραμπούκος που προσπαθεί να τις πνίξει.

10. Διπλασιάζουμε τις δαπάνες για την δημόσια παιδεία και το ΕΣΥ εντός τετραετίας, με παράλληλη συρρίκνωση των ιδιωτικών δαπανών για παραπαιδεία και ιδιωτικές κλινικές

11. Τέλος, νομοθετούμε το σύστημα «Δήμητρα». Πρόκειται για το μέλλον των ψηφιακών συναλλαγών που προστατεύει καταναλωτές και επιχειρήσεις από τα χαράτσια, έως και 2000 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, που προσφέρει σημαντικό τόκο σε καταθέτες υπό την μορφή φοροεκπτώσεων και φθηνότερο εσωτερικό δανεισμό στο κράτος μας, που μειώνει το κοινωνικό κόστος μιας τραπεζικής κρίσης, και αυξάνει τις άμυνες της κοινωνίας μας σε πιθανούς νέους εκβιασμούς της ΕΚΤ, της ναυαρχίδας της τρόικας.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΈνας ατελής και ασταθής μονοπολισμόςΔημοσκοπήσεις: Πολιτική ΗδονοβλεψίαΦταίνε οι δημοσκοπήσεις ή ότι δεν τις ακούμε;
Keywords
μηνυματα, εισφορα αλληλεγγυης, αλέξης τσίπρας, ελλαδα, εκλογες, νέα, νεα δημοκρατια, αθηνα, μπλε, δις, ενφια, τσιπρας, πατρα, σοκ, ηρακλειο, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, funds, πειραιας, ΚΚΕ, συριζα, συμμετοχή, βουλη, τροικα, ρηξη, σημαίνει, ηρακλης, δεη, τραπεζες, ΦΠΑ, golden, visa, αποσυρση, χρεος, ιδρυση, αναδιαρθρωση, θεσσαλονικη, αλεξανδρουπολη, ΕΚΤ, δημοσκοπηση, εθνικη τραπεζα, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, σταση εργασιας, αυξηση φπα, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αλλαγη ωρας, τελος ακινητης περιουσιας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, χαρατσι δεη, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, βαρουφακης, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, μιλα, αμοιβες, επιδοτησεις, αγροτικη τραπεζα, βελγιο, βημα, δωρεαν, θαλασσα, θησειο, λεξικο, λονδινο, νεα μετρα, οικονομια, ομορφια, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, τα νεα, υγεια, ωρα, αγκαλια, αγορα, αγροτικη, αυξηση, ανδρεας παπανδρεου, ανδρουλακης, απλα, βραδυ, γινει, γονεις, δυναμη, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, δειχνει, δις, δογμα, δογμα του σοκ, δωματια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εκστρατεια, εποχη, ετοιμο, εφιαλτης, ζευγαρια, ζωη, ιδιο, ιδρυση, θεσεις εργασιας, ομιλια, ισπανικα, κυβερνηση, κυρια, κοψιμο, λεηλασια, λογια, λογο, μαη, μαξιμου, μισθος, μητσοτακης, μειωση, μοναχο, μορφη, μπαταριες, μπορεις, νεα γενια, νεες θεσεις εργασιας, νερο, νικη, νομοι, ντιζελ, ξερετε, οικογενεια, ορια, παιδι, παιδια, παμε, παρισι, περιβαλλον, πλατφορμες, πρασινη, πρεσπες, τανγκο, ρηξη, σιγουρο, συγκεκριμενα, συνεχεια, συνταξη, συγκεντρωση, συμμετοχή, σοκ, σπιτι, σπιτια, σχεδιο, σχολειο, τεως, τιμη, τοξο, φορα, χωμα, χωματα, ωρες, αδυνατο, αφορμες, bayer, δημητρης, δικαιωματα, δουλειες, ειδη, ειμαστε ενα, εξαρτηση, ελληνικα, εμφαση, εθνικο, golden, κυριακου, κυριακη, ουρανια, πηγες, σημαίνει, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα
Τελευταίος,teleftaios