Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. (ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ/EUROKINISSI)

Μπορεί να άργησε λίγο, ωστόσο τέθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η παροχή

εξουσιοδότησης στον Υπουργό Ανάπτυξης για την ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου ως πιστωτή, στην επιχειρούμενη εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Δεδομένου ότι το Δημόσιο, λαμβανομένων υπόψη όλων των φορέων του, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του εταιρικού φορέα των Ναυπηγείων, αλλά και του προφανούς δημοσίου συμφέροντος στην κατά το δυνατόν ταχύτερη εξυγίανση και επανενεργοποίησή τους, η ουσιώδης συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία αυτή είναι επιβεβλημένη.

Στους σκοπούς του εν λόγω νομοσχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στον εξυγιανθέντα φορέα, η κάλυψη οφειλών των εργαζομένων και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, η εκ νέου εξασφάλιση απασχόλησης για σημαντικό αριθμό εργαζομένων της περιοχής, η επανεκκίνηση της λειτουργίας του Ναυπηγείου σε βιώσιμη βάση, η εξυπηρέτηση αναγκών ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων της ευρύτερης περιοχής, η εξυπηρέτηση ναυπηγικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και η διατήρηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας και η παραγωγική χρήση των υφιστάμενων μέσω των Ναυπηγείων.

Είναι βέβαιο, ότι θα κατατεθούν προτάσεις από διάφορους φορείς, αλλά και από τους εργαζόμενους, για ενδεχόμενες βελτιώσεις του νομοσχεδίου, ενώ θα χρειαστεί και η ευρύτερη συναίνεση στη Βουλή, όταν θα πάει προς ψήφιση.
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13η Ιουλίου 2022.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠροχωρά η σύσταση της «Hellenic Hydrogen» από Motor Oil και ΔΕΗCOSMOTE &Ελληνικός Χρυσός εγκατέστησαν το πρώτο Campus Network στην Ελλάδα 300μ. κάτω από το έδαφοςH AEGEAN ξεπερνά σε πωλήσεις το 2019 με 5,1 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέθηκε, Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας,tethike, exygiansi nafpigeion elefsinas