Θρήνος για τον Καρίτο: Νεκρή η αρκούδα που ήταν διάσημη για τις «διαρρήξεις» της

Οι πολίτες της Ιταλίας, μικροί και μεγάλοι, θρηνούν το θάνατο μιας καφέ αρκούδας, τριών ετών, που είχε γίνει διάσημη από την επιμονή της να κατεβαίνει στα μικρά ορεινά χωριά της επαρχίας του Αμπρούτσο.

Η αρκούδα του Μαρσικανού, επίσης γνωστή ως «καφέ αρκούδα των Απεννίνων» χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην πόλη Καστέλ ντι Σάνγκρο το απόγευμα της Δευτέρας (23/1).

«Με μεγάλη οδύνη έμαθα τα νέα του θανάτου του Χουάν Καρίτο, της πιο διάσημης και αγαπημένης αρκούδας στο Αμπρούτσο» ανέφερε ο τοπικός άρχοντας

της περιοχής, Μάρκο Μαρσίλιο, αναφέρει ο Guardian.

«Η απώλειά του θλίβει όχι μόνο το Αμπρούτσο, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο που είχε ανακαλύψει το Αμπρούτσο και την ομορφιά των αρκούδων μέσω των λογής βίντεο του Καρίτο, από τότε που ήταν αρκουδάκι» σημείωσε ο ίδιος.

Ο Καρίτο έγινε ευρέως γνωστός από τις βόλτες του στις κατοικημένες περιοχές, επισκέψεις που έγιναν ακόμη πιο ευθαρσείς μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες επανένταξής του στην άγρια φύση.

«Σπίτι» του Καρίτο ήταν το Ροκαράσο, ένα θέρετρο σκι όπου στα τέλη του 2021 έμεινε στην τοπική ιστορία η «εισβολή» του σε φούρνο και η «κλοπή» φρέσκων μπισκότων, τα οποία καταβρόχθισε επί τόπου.

Video which fully exonerates Juan Carrito, who was clearly *entrapped* by the sweet scent of pastries. pic.twitter.com/PBUgIA9dPU

— Heathcliff (parody)
Keywords
Τυχαία Θέματα