Το μεγάλο πρόβλημα πίσω από την ερώτηση: Μα καλά, γιατί δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία;

Close-up of sad, depressed woman sitting on the floor at home.

Προσοχή: Το άρθρο αυτό αναφέρεται σε βιασμό, σεξουαλική και συναισθηματική κακοποίηση.

Ο τρόπος με τον οποίο εμείς, ως κοινωνία, ανταποκρινόμαστε σε ισχυρισμούς για σεξουαλική κακοποίηση και βία είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό εξονυχιστικό έλεγχο αυτή τη στιγμή.

Αυτό (στην Μ. Βρετανία τουλάχιστον) συνέβη μετά τη δημοσίευση

από βρετανικά μέσα ενημέρωσης έρευνας στην οποία τέσσερις γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι ο κωμικός με ισχυρή παρουσία στα σόσιαλ μήντια Ράσελ Μπραντ τους επιτέθηκε σεξουαλικά σε ξεχωριστές περιπτώσεις μεταξύ 2006 και 2013.  

Στη χώρα μας οι γυναικοκτονίες είναι οι «ειδήσεις» που ακούγεται ολοένα και συχνότερα τελευταίως. Μετά τον θάνατο της άτυχης Ολγας που βρισκόταν επτά μήνες σε κώμα από τον άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της, δάσκαλο πολεμικών τεχνών στις 28 Αυγούστου 2023, στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 38χρονος αστυνομικός σκότωσε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε μέσα στο διαμέρισμα, όπου έμενε η πρώην γυναίκα του στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

Οσο για τον Ράσελ Μπραντ, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες αναφέροντας ότι όλες οι σχέσεις του ήταν συναινετικές. Η αστυνομία δεν έχει πει ότι ξεκινά σχετική έρευνα και καμία σύλληψη δεν έχει αναφερθεί. 

Όμως, η ιστορία οδήγησε σε μια ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις κοινές παρανοήσεις που προκύπτουν όταν εμφανίζονται άτομα που έχουν βιώσει κακοποίηση – είτε ανώνυμα είτε δημόσια.

Έτσι, μια φιλανθρωπική οργάνωση που στοχεύει να βοηθήσει όσους έχουν βιώσει σεξουαλική βία και κακοποίηση, το Rape Crisis, μοιράστηκε ανάτρτηση στο X (πρώην Twitter), καταρρίπτοντας ορισμένες από τις παρανοήσεις σχετικά με το ευαίσθητο, αλλά ανησυχητικά κοινό, ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Το μεγάλο πρόβλημα πίσω από την ερώτηση: Μα καλά,γιατί δεν τον κατήγγειλε στην αστυνομία;