Το video game «The Legend of Zelda» γίνεται live-action ταινία

Legend of Zelda

Η δημοφιλής σειρά video game  «The Legend of Zelda» γίνεται live-action ταινία. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ιαπωνικός κολοσσός Nintendo μετά την τεράστια επιτυχία της ταινίας «Super Mario Bros» οι εισπράξεις της οποίας στο παγκόσμιο box office

ξεπέρασαν το 1,36 δισ. δολάρια. 

Ο Γουές Μπολ, γνωστός από την τριλογία «The Maze Runner» και τη νέα ταινία δράσης «Kingdom of the Planet of the Apes» θα υπογράψει τη σκηνοθεσία της παραγωγής, στην οποία ο γίγαντας των ηλεκτρονικών παιχνιδιών ενώνει δυνάμεις με την Sony Pictures Entertainment, που θα αναλάβει και τη διεθνή διανομή.

Ο Ιάπωνας δημιουργός του «Legend of Zelda» Σιγκέρου Μιγιαμότο θα είναι στη παραγωγή μαζί με τον πρώην επικεφαλής των Marvel Studios και παραγωγό του βραβευμένου με Όσκαρ «Spider-Man: Into the Spiderverse», Άβι ’Αραντ.

«Εργάζομαι εδώ και πολλά χρόνια πάνω στην live-action ταινία του «The Legend of Zelda» με τον Άβι ’Αραντ, ο οποίος έχει δημιουργήσει πολλές επιτυχημένες ταινίες», έγραψε ο Μιγιαμότο στο X, πρώην Twitter. «Θα χρειαστεί χρόνος μέχρι την ολοκλήρωσή της, αλλά ελπίζω να ανυπομονείτε να τη δείτε» πρόσθεσε.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα video game franchises όλων των εποχών με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο από το ντεμπούτο του, τον Φεβρουάριο του 1986, δια χειρός Σιγκέρου Μιγιαμότο και Τακάσι Τεζούκα.

Οι λεπτομέρειες της πλοκής και του κάστινγκ δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Η σειρά ακολουθεί τον θαρραλέο νεαρό πολεμιστή Link της φυλής των ξωτικών, ο οποίος βάζει στόχο να νικήσει τον κακό πολέμαρχο Ganon και να σώσει τη Zelda, πριγκίπισσα του Hyrule και θνητή μετενσάρκωση της θεάς Χίλια.

Η τελευταία κυκλοφορία της σειράς Zelda είναι το Tears of the Kingdom του 2023, που έκανε πωλήσεις πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες τρεις ημέρες που βγήκε στην αγορά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, Variety

Keywords
Τυχαία Θέματα