Τσίπρας σε Ντράγκι: Να σέβεστε την Ελλάδα είτε είναι ο Βαρουφάκης υπουργός είτε ο Χαρδούβελης

Τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Μάριο Ντράγκι και τον Φρανσουά Ολάντ είχε το Σάββατο (07/05), ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ και τον Γάλλο Πρόεδρο έγινε με αφορμή το επικείμενο Eurogroup της Δευτέρας και η ελληνική πλευρά ζητά, να εφαρμοστεί η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας
και ο Φρανσουά Ολάντ, κατά την συνομιλία τους συμφώνησαν να υπάρξει στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντηση των δύο υπουργών και στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, είπε στον κ. Ντράγκι ότι σέβεται την αυτονομία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά του ζήτησε να τηρεί την ίδια στάση απέναντι στην Ελλάδα, είτε αν υπουργός Οικονομικών είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης είτε ο Γιάννης Βαρουφάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του συνέστησε επίσης να σέβεται την αυτονομία της ΕΚΤ, η οποία δεν πρέπει να υπόκειται σε πολιτικές πιέσεις.
Keywords
Αναζητήσεις
χαρδουβελης βαρουφακης
Τυχαία Θέματα