Βέλγιο: Επεισόδια σε διαδήλωση κατά των μέτρων για την πανδημία

Μεγάλη συγκέντρωση με επεισόδια, κατά των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, σημειώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει με δακρυγόνα και νερό υπό πίεση την εν λόγω συγκέντρωση που πήρε μέρος κοντά στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρά το ότι την Παρασκευή ανακοινώθηκε μικρή χαλάρωση των μέτρων, αν και τα κρούσματα καταγράφουν ρεκόρ, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα πρέπει

να κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, πέντε μήνες αφού ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, ώστε να διατηρηθεί σε ισχύ το υγειονομικό πιστοποιητικό με το οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μπαρ ή κινηματογράφους.

Αυτό το μέτρο είναι υποχρεωτικό για όσους θέλουν να μπουν σε εστιατόρια, μουσεία και πολλούς άλλους δημόσιους χώρους.

Η σημερινή διαδήλωση θύμισε εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου, όταν περίπου 35.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν ειρηνικά αλλά σύντομα ξέσπασαν επεισόδια και πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν από δακρυγόνα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚορονοϊός: 12.108 νέα κρούσματα και 84 νεκροί το τελευταίο 24ωροΑνδρεάκος: Πού οφείλεται η βαριά νόσηση σε εμβολιασμένους και άτομα χωρίς επιβαρυμένο ιστορικόΚαναδάς: Έκλεισαν εστιατόριο που δεχόταν φωτογραφίες σκύλων αντί για πιστοποιητικά Covid
Keywords
Τυχαία Θέματα