Βραβεία BAFTA 2024: Καλύτερη ταινία το «Οπενχάιμερ», στην Έμμα Στόουν το Α΄ Γυναικείου Ρόλου

Η Έμμα Στόουν με το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο 'Poor Things', Βραβεία BAFTA, Royal Festival Hall, 18 Φεβρουαρίου 2024, Λονδίνο.  (Photo by Kate Green/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

Η τελετή απονομής των Βραβείων BAFTA πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 18 Φεβρουαρίου, στο Royal Festival

Hall του Λονδίνου, με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Ντέιβιντ Τέναντ. 

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς αναδείχτηκαν το «Οπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν που κέρδισε επτά βραβεία και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμουπου απέσπασε πέντε βραβεία -οι δύο ταινίες είχαν 13 και 11 υποψηφιότητες, αντίστοιχα. 

Το βραβείο Καλύτερης Ταινίας απέσπασε το «Οπενχάιμερ». Ο Κρίστοφερ Νόλαν κέρδισε -μετά από οκτώ υποψηφιότητες- το πρώτο του Bafta Σκηνοθεσίας, δηλώνοντας στην ευχαριστήρια ομιλία του «ευγνώμων» για την «απίστευτη τιμή», ενώ το κοινό στο Royal Festival Hall τον τίμησε με standing ovation.

Ο Κίλιαν Μέρφι έλαβε το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου, ευχαριστώντας τον Νόλαν και την παραγωγό της ταινίας Έμμα Τόμας «που είδατε κάτι μέσα μου που δεν είχα δει ο ίδιος». Το Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου κέρδισε ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ επίσης, για το «Οπενχάιμερ». 

Κρίστοφερ Νόλαν (Photo by Kate Green/BAFTA/Getty Images for BAFTA)(Photo by Kate Green/BAFTA/Getty Images for BAFTA)

Η Έμμα Στόουν κέρδισε το Βραβείο Α′  Γυναικείου Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία της στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Εκτός από τον σκηνοθέτη και τον σεναριογράφο Τόνι ΜακΝαμάρα, η Στόουν ευχαρίστησε επίσης, την μητέρα της «Επειδή είναι ο καλύτερος άνθρωπος που ξέρω σε ολόκληρο τον κόσμο και με εμπνέει κάθε μέρα». 

Τρία βραβεία απέσπασε η «Ζώνη ενδιαφέροντος» του Τζόναθαν Γκλέιζερ. 

 (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Οι ταινίες «Barbie», «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού» του Μάρτιν Σκορσέζε και «Ο Μαέστρος» του Μπράντλεϊ Κούπερ, παρά τις υποψηφιότητες, έφυγαν με άδεια χέρια.

The Zone Of Interest wins the BAFTA for Outstanding British Film

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βραβεία BAFTA 2024, Καλύτερη, Οπενχάιμερ, Έμμα Στόουν, Α΄ Γυναικείου Ρόλου,vraveia BAFTA 2024, kalyteri, openchaimer, emma stooun, a΄ gynaikeiou rolou