Υποψήφια για νέα θητεία στη Κομισιόν η φον ντερ Λάιεν με οδηγίες από το ΕΛΚ για αλλαγή πλεύσης

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πήρε και επίσημα το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνεδρίαζε επί δύο μέρες στο Βουκουρέστι και έτσι θα είναι υποψήφια για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναμένεται να κριθεί μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Βάσει των πρώτων δηλώσεών της η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν φαίνεται να υιοθετεί πλήρως το μανιφέστο του ΕΛΚ,

το οποίο στην ουσία είναι ο οδικός χάρτης για την επόμενη πενταετία της ΕΕ και επικεντρώνεται σε μια πιο σκληρή προσέγγιση όσον αφορά το μεταναστευτικό, δίνει περισσότερη έμφαση στην Άμυνα και προσπαθεί να κερδίσει τους αγρότες στην ΕΕ. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι διαρροές προς την ακροδεξιά που αναμένονται στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Όσον αφορά στη σημερινή ψηφοφορία, μεταξύ των πολιτικών στελεχών του κόμματος και μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συμμετείχαν και πρωθυπουργοί, συμπεριλαμβανομένου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η φον ντερ Λάιεν ήταν η μοναδική υποψήφια.

Μικρή συμμετοχή στις εκλογές

Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν ομόφωνο καθώς από τους 800 αντιπροσώπους που είχαν δικαίωμα ψήφου, το άσκησαν μόνο 499. Η επικεφαλής της Κομισιόν έλαβε 400 ψήφους υπέρ, 89 κατά,ενώ 10 ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 18% του ΕΛΚ ψήφισε εναντίον της.

As of today, I am the @EPP lead candidate for the European elections from 6-9 June 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποψήφια, Κομισιόν, Λάιεν, ΕΛΚ,ypopsifia, komision, laien, elk