H επίσκεψη Τσίπρα στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου – «Ιστορική μέρα για τα Βαλκάνια»

Τα διεθνή μέσα έλαβαν την Τρίτη 2 Απριλίου στο προσκήνιο την επίσκεψη Τσίπρα στα Σκόπια, κάνοντας λόγο πως πρόκειται για μια ιστορική μέρα στα Βαλκανία, καθώς «για πρώτη φορά από τότε που ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας ανεξαρτητοποιήθηκε το 1991, ένας Έλληνας ηγέτης επισκέπτεται την πρόσφατα μετονομασθείσα Βόρεια Μακεδονία», όπως, επισημαίνει χαρακτηριστικά και το

BBC.

Το βρετανικό δίκτυο έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σέλφι με την οποία υποδέχτηκε ο Ζάεφ τον Τσίπρα και στο tweet του Ζάεφ που μιλάει για μια «πραγματική ιστορική ημέρα».

Το ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η εφημερίδα Guardian, η οποία προσθέτει ότι η επίσκεψη ήταν μια ισχυρή χειρονομία «καλής θέλησης».

Από την πλευρά του AFP (δηλαδή το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων) τονίζει τη δήλωση Ζάεφ «τεράστια οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για τη χώρα τσε όλους τους τομείς της οικονομίας από τη συμφωνία».

Η γαλλική εφημερίδα Le Point κυκλοφόρησε και αυτή με τίτλο «Ιστορική Επίσκεψη» ενώ το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων SDA, με τον ίδιο τίτλο, επισημαίνει την πρόθεση των δύο ηγετών να αναδείξουν τα άμεσα υλικά κέρδη από τη συμφωνία.

Από την άλλη, το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) με τίτλο «Ο Τσίπρας της Ελλάδας σε ιστορική επίσκεψη στη Βόρεια Μακεδονία» εστίασε στην πιο ανθρώπινη πλευρά της επίσκεψης, όπου ο βορειομακεδόνας πρωθυπουργός ξενάγησε τον έλληνα ηγέτη στο κυβερνητικό μέγαρο και του έδειξει φωτογραφίες του γιου του.

Η εφημερίδα «Washington Post» από την άλλη επιλέγει ως τίτλο «Η ιστορική σέλφι των ηγετών της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας» και τονίζει την επιχειρηματική συνοδεία του πρωθυπουργού, που αριθμούσε εκπροσώπους από περισσότερες από 100 επιχειρήσεις.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα