Karlmann King: Το «θηρίο», αξίας 1,6 εκατ. ευρώ, που καταπίνει ότι βρει μπροστά του είναι κινέζικο (εικόνες – video)

Το SUV Karlmann King παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου Auto China του Πεκίνου τραβώντας πάνω του τα φλας των φωτογράφων. Και όχι άδικα. Πρόκειται για ένα 6μετρο «κτήνος» γεμάτο γωνίες που ετοιμάζεται να καταπιεί ότι βρει μπροστά του. Υπεύθυνη γι’ αυτό το έργο τέχνης δεν είναι άλλη από την κινέζικη IAT-Auto.

Είναι το ακριβότερο ίσως SUV

στον κόσμο με τιμή που ξεκινά από τα 1,6 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 εκατ. ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού που επιθυμεί ο αγοραστής. Από από πτυσσόμενα τραπεζάκια, μέχρι και τηλεόραση και ψυγείο.

Το Karlmann King, πλάτους 2,5 μ., βασίζεται στο “ταπεινό” pick up Ford F-550. Κινείται από τον V10 της αμερικάνικης εταιρίας των 6,8 λίτρων και 400 ίππων, οι οποίοι… μόλις που μπορούν να σπρώξουν τους έξι ολόκληρους τόνους του βάρους του (λογικά στην έκδοση με την θωράκιση!) έως τα 140 χλμ./ώρα της τελικής του ταχύτητας.

Η ΙΑΤ θα κατασκευάσει μόνο εννέα Karlmann King για κάποιος τυχερούς ζάμπλουτους με ιδιαίτερη προτίμηση στους εμίρηδες λογικά και αυτό δεν το λέμε τυχαία αφού η μόνη εναλλακτική γλώσσα στα αγγλικά που φέρει το site της είναι τα αραβικά.

Άλλωστε, πόσοι έχουν τα χρήματα αυτά για να το αποκτήσουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα