ΑΔΕΔΥ και ΛΑΕ καλούν σε συλλαλητήρια για την πρώτη επέτειο από το δημοψήφισμα

Στις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης, στο Σύνταγμα, αναμένεται να ξεκινήσει η συγκέντρωση φορέων για τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την τρόικα.

Στο κάλεσμά της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετέτρεψε

το λαϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ σε όλα. Κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας υπέγραψε και ψήφισε μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια, ψήφισε τη διάλυση του ασφαλιστικού, την ένταση της φορολεηλασίας, το υπερ-ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και τον αυτόματο μηχανισμό περικοπής κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων».

Η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα οδηγήσει σε «ομαδικές απολύσεις, περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, λοκ άουτ υπέρ της εργοδοσίας, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα και άλλα παρόμοια μέτρα είναι στην ημερήσια διάταξη, στοχεύοντας στο χτύπημα ακόμα και του δικαιώματος στον αγώνα».

«Στην επέτειο του δημοψηφίσματος θα είμαστε ξανά στο Σύνταγμα για να δείξουμε ότι η δύναμη των εργαζομένων δεν ανακόπηκε», τονίζει η ΑΔΕΔΥ στο κάλεσμά της.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα, η οποία επίσης καλεί σε συλλαλητήριο, τονίζει ότι το «όχι» είναι όσο ποτέ επίκαιρο και «μας ενώνει αγωνιστικά για μια Ελλάδα ανεξάρτητη και προοδευτική, χωρίς λιτότητα και μνημόνια».

«Το «ΟΧΙ» του περσινού δημοψηφίσματος δεν είναι παρελθόν, αλλά αντιπροσωπεύει ένα όσο ποτέ επίκαιρο κάλεσμα ενότητας και πάλης για την αντιμνημονιακή ανατροπή», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα