Ακόμα πανηγυρίζει ο Βόλος για την… διπλή άνοδο (video)

Ο Βόλος ζει μεγάλες στιγμές στο ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς πανηγυρίζει δυο ανόδους, ενώ η τρίτη ομάδα θα παίζει μπαράζ για προβιβασμό. Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Ο Βόλο ΝΠΣ κατάκτησε το πρωτάθλημα της Football League και έτσι του χρόνου θα αγωνιστεί στη Super League, μιλάμε για μια ομάδα που ιδρύθηκε το 2017.

Κατάκτησε μαθηματικά την άνοδο, μετά το 6-0 εντός κόντρα στον Αιγινιακό, ακολούθησε το 0-0 εκτός με την Παναχαϊκή.

Στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου με το 0-0 στο Πανθεσσαλικό πήρε την 1η θέση και την άνοδο στη Football League, σε ισοβαθμία με τη Νίκη Βόλου (νίκησε 2-1 στην Κετερίνη τον Πιερικό) και ακολούθως η πόλη «κοκκίνισε». Το πρώτο ματς στιγματίστηκε αρνητικά από τον τραυματισμό της 30χρονης φιλάθλου, η οποία έχασε το ένα δάκτυλο του χεριού της, τραυματίστηκε σοβαρά σε άλλα δύο δάκτυλα και νοσηλεύεται φρουρούμενη στο νοσοκομείο καθώς ο εισαγγελέας διέταξε και την σύλληψη της για παράβαση του αθλητικού νόμου.

Το καλοκαίρι του 2017 μια ομάδα επιχειρηματιών αγόρασε, λοιπόν, το ΑΦΜ της Πύδνας Κίτρους και μετέφερε την έδρα της στην ΕΠΣ Θεσσαλίας, μετονομάζοντάς τον σύλλογο σε Βόλο ΝΠΣ. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στη Γ’ Εθνική, κατακτώντας άνετα το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Football League, ενώ και φέτος από την αρχή της σεζόν είχε δείξει τις προθέσεις του. Πλέον, ο Βόλος ετοιμάζεται για το πρωτάθλημα της Super League. Με τον Αχιλλέα Μπέο να τονίζει: «Θέλω να ενώσω τον Βόλο, θα σταθεί με αξιώσεις στη Super League ο ΝΠΣ».

Όπως είπαμε, «κοκκίνισε» στην κυριολεξία το κέντρο του Βόλου με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου να κάνουν κάνουν πορεία μέχρι τη Ν. Δημητριάδα ακολουθώντας το λεωφορείο με τους παίκτες. Διασχίζοντας την Ιάσονος, ο αρχηγός της ομάδας Στάθης Ρόκας έκανε μια στάση και στο εκλογικό κέντρο της υποψήφιας Δημάρχου Νάνσυς Καπούλα, με την οποία είναι υποψήφιος για να σηκώσει το κύπελλο.

Να αναφέρουμε ότι η άνοδος του Βόλου στη Super League, έγινε θέμα στην ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «Marca», με αφορμή την παρουσία του Χουάν Φεράντο στον πάγκο της ομάδας.

Ο ισπανός τεχνικός, μίλησε στην ιστοσελίδα, τονίζοντας: «Για μένα και την ομάδα η άνοδος ήταν πολύ σημαντική, εκτός από απίστευτη. Για την πόλη το να έχει μια ομάδα στην Σούπερ Λίγκα είναι σημαντικό, τόσο για τον τουρισμό, όσο και για άλλα πράγματα.

Το να ξεκινάς από την τρίτη κατηγορία με ένα ρόστερ και ανεβαίνεις στη δεύτερη και μετά στην πρώτη κατηγορία με το ίδιο, είναι κάτι απίστευτο. Πήρα μόνο τον Κότο που τον ήξερα από παλιότερα. Ο άλλος παίκτης που ήρθε τον Νοέμβρη είχε την ατυχία να τραυματιστεί από τον Γενάρη ως το Μάρτη. Το 95% του ρόστερ ήταν ίδιο από την τρίτη εθνική ως εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ήμασταν πρώτοι από την τέταρτη αγωνιστική ως σήμερα. Οι παίκτες είναι πολύ νέοι, και πολλοί από αυτούς από την πόλη του Βόλου».

Σε ερώτηση για το μέλλον της ομάδας στη Super League, υπογράμμισε: «Ελλάδα και μέλλον είναι δύο λέξεις που δύσκολα σχετίζονται. Μας μένουν ακόμα δύο αγωνιστικές. Αργότερα θα πρέπει να δεις τους προϋπολογισμούς και να δεις πώς θα κάνεις το άλμα σε ένα επίπεδο αρκετά βάρβαρο που μας περιμένει τώρα. Προς το παρόν θέλουμε να απολαύσουμε τις στιγμές που ζούμε, από το να σκεφτόμαστε αυτό που έρχεται».

Δείτε και άλλες φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς για τον Βόλο NPS και τον Ολυμπιακό Βόλου:

Πηγή: magnesianews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα