«Ανάπτυξη για όλους» το σύνθημα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να τονίσει το πρόγραμμα οικονομικής αναστήλωσης των ελληνικών νοικοκυριών. Για αυτό και στην 84η ΔΕΘ θα κατέβει με κεντρικό σύνθημα «ανάπτυξη για όλους».

Ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως «εμείς έχουμε το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα». Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα αποπειραθεί να αναλύσει το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΝΔ που περιλαμβάνει και τη μείωση των φόρων για όλους και τη δημιουργία νέων

και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και την ασφάλεια σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Βραχίονας για κάποια από αυτά είναι το άνοιγμα των μεγάλων επενδύσεων πάση θυσία. Μεταξύ αυτών είναι το Ελληνικό, η επέκταση του ελέγχου της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά και επενδυτικά σχέδια της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων για την περιβαλλοντική καταστροφή.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης θα εστιάσει και στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο ανόρθωση της μεσαίας τάξης και των πλέον αδύναμων στρωμάτων. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που είδαν κάποιοι ιδιοκτήτες. Ανάλογα στοιχεία είναι οι παρεμβάσεις στις 120 δόσεις όσο και ο μηχανισμός προστασίας της πρώτης κατοικίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα