Αναβολή μέχρι τις 16/01 πήρε από την ΕΕΑ η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Για τις 16 Ιανουαρίου πήρε αναβολή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά από αίτημα της ακριτικής ΠΑΕ (κάτι που διέψευσαν, πάντως, οι Θρακιώτες) στην εκδίκασή της της Παρασκευής (10/01).

Στο κατηγορητήριο δεν υπήρχε το θέμα της πολυϊδιοκτησίας, μεταξύ των δύο ομάδων κι ως εκ τούτου το αρμόδιο όργανο έδωσε εξαήμερη παράταση, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλλαν οι «Ακρίτες». Οι εκπρόσωποι της Ξάνθης υποστήριξαν στην

επιτροπή ότι θεωρούσαν πως πρέπει να παρέχουν εξηγήσεις μόνο για τη δική τους ιδιοκτησία, σε μία εκδίκαση που ξεκίνησε κανονικά, αλλά διακόπηκε δύο φορές.

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΟΚ και Ξάνθης αιτήθηκαν στην έδρα ο Ολυμπιακός να αναπτύξει τις θέσεις του, αλλά να αποχωρήσει στη συνέχεια, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος έχει ζητήσει να κάνει πρόσθετη παρέμβαση.

Μετά την πρώτη διακοπή, η εκδίκαση συνεχίστηκε, έως ότι διακοπεί ξανά, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, στον οποίο δεν επετράπη να κάνει πρόσθετη παρέμβαση, κρίνοντας πως δεν υπάρχει ορατό έννομο συμφέρον από πλευράς της θεσσαλικής ομάδας. Ο γνωστός ποινικολόγος επέμενε, πάντως, ότι «καταθέσαμε την επιχειρηματολογία μας διότι θεωρούμε πως ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης».

Η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού απέρριψε το αίτημα αναβολής που κατέθεσαν οι Ακρίτες λόγω της απουσίας του Πολυχρόνη Συγγελίδη, ενώ δεν έκανε δεκτό και το αίτημα του ΠΑΟΚ να μην παραμείνει στην αίθουσα η πλευρά του Ολυμπιακού μετά την προσκόμιση των δικών του στοιχείων.

Θυμίζουμε πως η ποινή για ομάδες που κρίνονται ένοχες για πολυϊδιοκτησιακό καθεστώς μπορεί να είναι από υποβιβασμό μέχρι αποβολή από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιακός έκανε τη σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ για τη «σχέση» ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Μια εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα του ρεπορτάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό «ONETV» την Τρίτη (03/12), βάσει του οποίου οι εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας αγοράστηκαν το 2018 από εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη. Μένει να αποδεχθεί εάν έχει ή όχι παραβιαστεί η αθλητική νομοθεσία και συγκεκριμένα ο νόμος περί πολυιδιοκτησίας.

Ξάνθη: Ποτέ δεν ζητήσαμε αναβολή της εκδίκασης

Η ΠΑΕ Ξάνθη πήρε επίσημα θέση μέσω ανακοίνωσης και ανέφερε πως ουδέποτε ζήτησε αναβολή της σημερινής εκδίκασης στην ΕΕΑ.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Ξάνθης αναφέρει:

«Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ, με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στην ήδη εκκρεμούσα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού διαδικασία, επιθυμεί να διευκρινίσει τα κάτωθι προκειμένου να αποτυπωθεί, με υπεύθυνο τρόπο, η αλήθεια και να μην εξακολουθήσουν να διασπείρονται ανωνύμως και εκ του πονηρού συκοφαντικές ανακρίβειες:

1. Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ, κλήθηκε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να παραστεί στις 10/1/20 για να εκθέσει τις απόψεις της σχετικά με φερόμενη παραβίαση των άρθρων 69 §§ 3, 6, 12 και 77Α §§3, 5, 6 του αθλητικού νόμου.

Προβεβλημένοι σύνδεσμοι

Όπου κι αν είσαι είναι και το καζίνο σου, με Live Blackjack & Ρουλέτα και τραπέζια με Έλληνες dealers αποκλειστικά για τα μέλη της Stoiximan. Πάτα εδώ!
2. Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ παρέστη προκειμένου να συμμετέχει στη σημαντική αυτή ακροαματική διαδικασία, που αφορά στην εξυγίανση του Ελληνικού Επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας και περί τις 14.15, πληροφορηθήκαμε ότι θα έπρεπε να είχαμε αντιληφθεί – άγνωστο πώς- ότι θα έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι να δώσουμε πληροφορίες και εξηγήσεις και για διάταξη νόμου η οποία, όμως, δεν αναφερόταν στην αυστηρώς, κατά τα προβλεπόμενα στον Νόμο, συνταχθείσα κλήση που μας είχε αποσταλεί στις 11/12/19. Συγκεκριμένα θα έπρεπε να εκθέσουμε τις απόψεις μας για το άρθρο 69 § 9.

4. Παρά το ότι μετά την έναρξη της διαδικασίας προσετέθη προφορικώς, η νέα αποδιδομένη σε εμάς πράξη για την οποία θα έπρεπε και μάλιστα αμέσως, να παράσχουμε εξηγήσεις, πρωτοφανές για μια αυστηρώς τυπική διαδικασία σε ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ, ρητώς δήλωσε ότι, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ, επιθυμεί τη συνέχιση της διαδικασίας ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ότι ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ απαντηση κατά ΤΩΝ εναντιον της συκοφαντιων.

Τα ανωτέρω έχουν καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.

5. Παρά τη θέση της ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ η ακροαματική διαδικασία να συνεχιστεί περιλαμβάνοντας και την νέα αποδιδόμενη σε αυτή πράξη που αναφέρεται στο άρθρο 69 / 9, η Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει για να στείλει νέες ορθές αυτή την φορά κλήσεις, στις οποίες θα περιέχεται και το εν λόγω άρθρο.

6. Η ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ ποτέ δεν ζήτησε αναβολή.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΥΓ1. : Στο παρόν Δελτίο Τύπου επισυνάπτεται η από 11.12.19 κλήση της ΠΑΕ «ΞΑΝΘΗ» ΑΟ».

ΠΑΟΚ: Αναβολή στην επισημοποίηση της σκευωρίας και των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών

Στις τάξεις του ΠΑΟΚ σχολίασαν τις εξελίξεις που προέκυψαν από την ΕΕΑ, κάνοντας λόγο για αναβολή της επισημοποίησης της σκευωρίας και κατάρριψη των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών.

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών Ελλάδας ήθελαν να τελειώσει άμεσα η υπόθεση της κατασκευασμένης καταγγελίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως χαρακτηριστικά σημείωναν, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Όπως τόνιζαν οι «ασπρόμαυροι»: «Δυστυχώς η σημερινή ακρόαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενώπιον της ΕΕΑ για την κατασκευασμένη καταγγελία της ΠΑΕ ΟΣΦΠ αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη παρά τις προσπάθειες του νομικού επιτελείου για άμεση εκδίκαση ώστε να λάμψει η αλήθεια…» για να συμπληρώσουν στη συνέχεια: «Κατά συνέπεια, πήρε η αναβολή τόσο η επισημοποίηση της σκευωρίας, όσο και η κατάρριψη των δήθεν ανώνυμων καταγγελιών».

Κούγιας: Από τα στοιχεία που έχουμε, θεωρώ ότι ο Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της Ξάνθης

Τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε δεκτό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, το αίτημα της ΑΕΛ, υπέρ της καταγγελίας του Ολυμπιακού και κατά της Ξάνθης, που εκδικάζεται από το πρωί στην ΕΕΑ, εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του.

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, «η Επιτροπή αποφάσισε να μην κάνει δεκτό το αίτημα μας για την πρόσθετη παρέμβαση στην καταγγελία του Ολυμπιακού με τη νομική αιτιολογία ότι το έννομο συμφέρον είναι υπαρκτό μεν αλλά μέλλον και αβέβαιο. Το πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία δεν είναι κάτι που αυτή τη στιγμή είναι ορατό και εξαρτάται από μελλοντικούς αγώνες» συμπληρώνοντας ότι από τα στοιχεία που προσκόμισε θεωρεί ότι ιδιοκτήτης της Ξάνθης είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

«Αποδεχόμαστε την αιτιολογία. Εμείς καταθέσαμε το δικόγραφο μας, το οποίο έχει γίνει κτήμα της Επιτροπής και που κυρίως μας ενδιέφερε και που αναπτύσσαμε την επιχειρηματολογία μας γιατί πρέπει να γίνει δεκτή η καταγγελία του Ολυμπιακού και να τιμωρηθούν με ανάκληση του πιστοποιητικού τους με τις συνέπειες που επίσης, μπορεί να επιβάλει η Επιτροπή εις βάρος της Ξάνθης της οποίας θεωρούμαι ότι ιδιοκτήτης είναι ο κ. Σαββίδης από τα στοιχεία τα οποία, προσκομίσαμε», ανέφερε ακόμα…

Ακόμη, όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας… «η επιτροπή αποδέχθηκε την παρουσία του Ολυμπιακού ως καταγγέλοντος σε όλη τη διαδικασία κάτι το οποίο είναι εξαιρετική εξέλιξη. Η Επιτροπή απέρριψε το αίτημα για απομαγνητοφώνηση των πρακτικών που υποβάλλαμε. Θεωρούμε ότι η εκ των υστέρων έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών στους Συγγελίδη και Πανόπουλο εκ μέρους της Επιτροπής ενώ έχει γίνει η μεταβίβαση των μετοχών πολύ χρόνο πριν, είναι αποτέλεσμα παραπλανήσεως της Επιτροπής και θα πρέπει να εξεταστεί η διάταξη του κακουργήματος της ψευδης βεβαιώσεως. Το απόρριψε αυτό το αίτημα.

Επίσης, έκανε δεκτό να παραδοθούν κάποια νέα στοιχεία τα οποία ανωνύμως εισήλθαν στην δικογραφία, στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη και όχι στον Ολυμπιακό λόγω υπάρχει ο νόμος προστασίας για δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρά.

Επίσης, θα αποφανθεί στις υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται για τη γνησιότητα τους. Τα στοιχεία είναι πού σοβαρά, εύχομαι να εκδοθεί μια δίκαιη απόφαση».

(πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: intime.gr

Πηγή: Αναβολή μέχρι τις 16/01 πήρε από την ΕΕΑ η υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα