«Αντάρτικο» από Κατσίκη για σπάσιμο περιφερειών και απλή αναλογική

Τη διαφωνία του για την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής που είναι και η εκλογική του περιφέρεια, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για το πρόγραμμα «Κλεισθένης».

«Διαφωνώ και ανησυχώ για την κατάτμηση των περιφερειών Β’ Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσίκης ζήτησε τροποποιήσεις και εξέφρασε την ανησυχία του καθώς, όπως είπε, πλήττονται τα μικρά κόμματα που θα εκλέγουν έναν

και μόνο βουλευτή. «Είναι βέβαιο με τη διχοτόμηση της Περιφέρειας Αττικής δεν θα εκπροσωπείται στο σύνολό της, εάν το νομοθέτημα περάσει, διότι τα μικρά κόμματα θα εκλέγουν έναν και μόνο βουλευτή σε μια από τις δύο περιφέρειες που θα έχουν προκύψει από τη διαίρεσή της», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, την αντίθεσή του εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και για τη διάταξη που αφορά στην απλή αναλογική, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με τις βουλευτικές σε σχέση με αυτό που θα δούμε στις τοπικές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα