Αντιδράσεις από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα για το αίτημα αποφυλάκισης Ξηρού (εικόνα)

Μια απόφαση για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού πριν εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε από το ελληνικό δικαστικό σύστημα, θα προσέβαλε τη μνήμη των μελών της αμερικανικής αποστολής που σκότωσε και των οικογενειών τους, αναφέρει σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα.

A decision to let Savvas

Xiros out of prison before serving his sentence as handed down by the Greek justice system would be a disservice to the memory of the American mission members he killed and their families. pic.twitter.com/8YvoOFk09H

— U.S. Embassy Athens (@USEmbassyAthens) 19 Οκτωβρίου 2018

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Ξηρός, που έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για συμμετοχή στην οργάνωση 17Ν, ζητά την αποφυλάκισή του με όρους.

«Αυτοί που αντιδρούν πρέπει να μάθουν νομικό πολιτισμό»

Το αίτημά του για αποφυλάκιση ύστερα από 17 χρόνια στη φυλακή, υπερασπίστηκε με ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σάββας Ξηρός.

«Προφανώς αυτοί που αντιδρούν θα πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα για τον νομικό πολιτισμό της Ελλάδας. Το θέμα είναι νομικό»,τόνισε μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό Πρώτο Θέμα, έχει ζητήσει συγγνώμη από το 2013 για τις πράξεις του. «Το θέμα της συγγνώμης είναι πολύ προσωπικό, έχω ζητήσει από το 2013. Πρέπει και η άλλη πλευρά να μάθει να συγχωρεί. Η συγγνώμη σε ένα πάνελ έγινε δεκτή μόνο από την Ντόρα Μπακογιάννη».

Ακόμα ο Σάββας Ξηρός, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος ότι τελικά θα γίνει δεκτή η αίτησή του. «Έχω κάνει άλλες έξι αιτήσεις για αποφυλάκιση για ανήκεστη βλάβη, αλλά έχουν απορριφθεί. Τώρα έχω κάνει τα 16 χρόνια, για εμένα είναι 32 και τυπικά έχω 27 χρόνια, δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος Παρασκευόπουλου, τα έχω κάνει τριπλάσια. Το πώς μεταχειρίζεται τους νόμους η δικαιοσύνη τους ξέρουμε όλοι. Αν εφαρμοστεί ο νόμος θα βγω, αλλά πιο πολλές πιθανότητες για εμάς τους φτωχούς είναι να κερδίσουμε την ρουλέτα», ανέφερε.

«Αν μου πουν να βγω με βραχιολάκι, δεν θα βγω», ξεκαθάρισε ο Σάββας Ξηρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα