Άρχισε η υποβολή αιτήσεων για τις παιδικές κατασκηνώσεις μέσω ΟΑΕΔ

«Άνοιξε» η πύλη στον ΟΑΕΔ για τις κατασκηνώσειςΑφορά οικογένειες εργαζομένων ή ανέργων με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα το 2015 έως 28.000 χιλιάδες ευρώ

Άρχισε το πρωί της Δευτέρας η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής του ΟΑΕΔ στις παιδικές κατασκηνώσεις.
Το Πρόγραμμα θα αρχίσει να υλοποιείται από τις 15 Ιουνίου.
Η

υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ από πιστοποιημένους χρήστες.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα το 2015 μέχρι 28.000 ευρώ, οι οποίοι το 2016 είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφάλισης στον ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ ΕΤΑΜ) ή έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών.

Τέλος, δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία για 4 μήνες, τουλάχιστον κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2001 έως την 14η Ιουνίου 2011. Οι ωφελούμενοι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι δεκαπέντε (15) συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 60.000, ο δε προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 28.5 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα