Χάντμπολ: Το… σήκωσε με επεισόδια μέσα στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός (video)

Μπουκάλια, εισβολή και προσωρινή διακοπή είχαμε στον 4ο παιχνίδι των τελικών των playoffs της Α1 χάντμπολ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό/όμιλο Ξυνή, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τον τίτλο στο ΟΑΚΑ με 3-1 νίκες. Ο Ολυμπιακός νίκησε με 28-21 την Ένωση και κατέκτησε το δεύτερο σερί νταμπλ, στα ισάριθμα χρόνια ύπαρξης

του τμήματος.

Με επεισοδιακό τρόπο και με άδειες τις εξέδρες του «Γ. Κασσιμάτης», ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το δεύτερο πρωτάθλημα χάντμπολ, καθώς αγώνας στιγματίστηκε από την εισβολή οπαδών του «Δικεφάλου» στο 53ο λεπτό, που είχε ως αποτέλεσμα οι διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι, το οποίο συνεχίστηκε μετά από περίπου μισή ώρα και ολοκληρώθηκε, αφού εκκενώθηκαν οι κερκίδες.

Η απονομή του τροπαίου στους «ερυθρόλευκους» έγινε το βράδυ, με την επιστροφή της αποστολής στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη:

Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος από το ξεκίνημα του αγώνα, με πολύ δυνατή άμυνα και εξαιρετικούς στην επίθεση τους Ρέινα, Σανίκη και Τζηρά. Οι γηπεδούχοι, χωρίς τον τραυματία Μυλωνά, με τον Γιάκομπσεν επηρεασμένο από το δικό του πρόβλημα στο γόνατο και τον Ραντούλοβιτς να μην είναι σε καθόλου καλή ημέρα (σε πλήρη αντίθεση με τον «ερυθρόλευκο» τερματοφύλακα, τον εξαιρετικό και πάλι Κώστα Τσιλιμπάρη), δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν και η διαφορά άρχισε να παίρνει διαστάσεις: 4-1 (8΄), 8-2 (16΄), 10-3 (20΄) και 13-5 στο 24΄, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο 15-8.

Ο Ανδρέας Τρουπής δοκίμασε όλους τους παίκτες του, χρησιμοποίησε μάλιστα και τους τρεις τερματοφύλακες (Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Ροζαβόλγκι), αλλά η ΑΕΚ ουδέποτε επέστρεψε στο ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγξαν το παιχνίδι, βρήκαν γκολ από όλες τις θέσεις και η διαφορά έφτασε στα δέκα τέρματα (23-13 στο 44΄). Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα, ο Παλεβίτσιους έδωσε επιθετικές λύσεις, αλλά το χάντικαπ ήταν μεγάλο.

Με το σκορ στο 26-19 και κάτι περισσότερο από επτά λεπτά να απομένουν, ο Γιώργος Ζαραβίνας κάλεσε τάιμ – άουτ. Στη διάρκεια της διακοπής, οπαδοί των γηπεδούχων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των «ερυθρολεύκων». Αν και αρχικά απομακρύνθηκαν, ακολούθησε δεύτερο και πολυπληθέστερο «κύμα», με συνέπεια η αποστολή του Ολυμπιακού να αποχωρήσει τρέχοντας προς τα αποδυτήρια.

Ακολούθησαν οι διαιτητές και οι παρατηρητές, οι οποίοι έδωσαν περιθώριο μισής ώρας να εκκενωθεί το γήπεδο, προκειμένου να μη διακοπεί οριστικά ο αγώνας. Πράγματι, ο κόσμος αποχώρησε (αρκετοί οπαδοί της ΑΕΚ παρέμειναν έξω από το «Γ. Κασσιμάτης» φωνάζοντας συνθήματα) και, μετά από περίπου 30 λεπτά, το ματς ξανάρχισε και ολοκληρώθηκε, με τους Πειραιώτες να παίρνουν τη νίκη με 28-21 και να αναδεικνύονται πρωταθλητές Ελλάδας για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 2-5, 2-7, 3-10, 6-13, 8-15 (ημ), 10-17, 11-20, 14-23, 17-25, 19-27, 21-28.

Διαιτητές: Τσάκωνας – Πατιός

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ανδρέας Τρουπής): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 1, Νικολαΐδης, Ροζαβόλγκι, Συγγάρης, Μπάλαζ 2, Ραντούλοβιτς, Αλβανός 1, Μπάγιος, Γιάκομπσεν 2, Παπαδιονυσίου 2, Δομπρής 3, Νταρσουλάντ, Αργυρού 1, Παλεβίτσιους 6, Βραζάλιτσα 3.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός 1, Τζηράς 8, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 1, Μούγιτς 1, Ρέινα 3, Κανδύλας 1, Σανίκης 5, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 4, Χάλαρης, Τσίλης 3.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr/eurokinissi.gr

Βίντεο: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα