Δίκη ΧΑ: Η Χρ. Ρουπακιά ήξερε τον Μελιγαλά, τους ναζί και τα τάγματα εφόδου όχι

Σε επιλεκτική… ιστορική άγνοια παραπέμπουν οι απαντήσεις που έδωσε η Χρυσούλα Ρουπακιά στις ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής την 78η ημέρα της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ένας σπασμένος χαρτοκόπτης κατέληξε στην έδρα.

Η αδερφή του Γ. Ρουπακιά, απαντώντας σε ερώτηση της πολιτικής αγωγής συνέχισε να… αποστασιοποιείται από κάθε είδους ιστορικές γνώσεις και είπε ότι δεν θυμάται καν τι είναι ο ναζισμός,

αλλά επίσης δεν ξέρει για τάγματα εφόδου, ούτε για συγκεντρώσεις έξω από θέατρα. Όπως υποστήριξε, η ίδια στις συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής στις Θερμοπύλες και το Μελιγαλά πήγαινε για εκδρομή, όχι για ιστορικούς λόγους.

Σε ερώτηση στη συνέχεια, ωστόσο, για την παρουσία της στον Μελιγαλά, η Χρ. Ρουπακιά θυμήθηκε ότι βρέθηκε μαζί με τους χρυσαυγίτες στον Μελιγαλά, «για να τιμήσουμε αυτούς που σφαγιάστηκαν» και μάλιστα σφαγιάστηκαν «από τους κομμουνιστές», ενώ στις Θερμοπύλες «για τον Λεωνίδα».

Αντίθετα, στο Περιβολάκι της Νίκαιας, η ίδια ανέφερε ότι η εκδήλωση αφορούσε το «ρατσισμό που δέχονται οι Έλληνες» και ανέφερε την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Λαγό και Κασιδιάρη. Όπως είπε, την συγκίνησε η… προσφορά της Χρυσής Αυγής στον ελληνικό λαό, με τη διανομή τροφίμων, ρούχων και την αιμοδοσία… για Έλληνες.

Δεν έχει ιδέα για τα συνθήματα, το μαχαίρι και τις φωτογραφίες

Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τον αδερφό της να αναφέρει τη φράση «χρυσαυγίτης γεννιέσαι, δε γίνεσαι», απλώς έχει ακούσει να αναφέρονται σε αυτό.

Σε ερώτηση εάν έχει ακούσει το σύνθημα «Για μια Ελλάδα που θα σκεπάσει όλη τη Γη», απάντησε καταφατικά, αλλά όταν η πολιτική αγωγή την ρώτησε τι σημαίνει κατά τη γνώμη της, είπε απλώς «αυτό που εννοεί», ενώ σε αντίστοιχη ερώτηση για άλλο σύνθημα, το «Ζήτω η νίκη, ζήτω ο αρχηγός», είπε όχι έχει ακούσει μόνο το «Ζήτω ο αρχηγός».

«Καταθέσατε πως ο αδερφός σας δεν χρησιμοποιούσε το μαχαίρι ούτε όταν έτρωγε… δεδομένου πως από πολλούς αναφέρεται πως το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, πώς το εξηγείτε, είχε πει ποτέ σε σας πως εκπαιδεύτηκε;», ρωτήθηκε η κ. Ρουπακιά, για να απαντήσει μονολεκτικά: «όχι».

Τέλος, ανέφερε ότι «ίσως ο αδερφός μου είχε συχνότερη επαφή από μένα» με την Χρυσή Αυγή, επιδιώκοντας να εξηγήσει το γιατί ενώ περιγράφεται ως «απλός ψηφοφόρος», βρίσκεται σε τόσες φωτογραφίες με βουλευτές και στελέχη.

Υψηλόφωνοι σχολιασμοί από την υπεράσπιση

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι συνεχείς υψηλόφωνοι σχολιασμοί από την πλευρά της υπεράσπισης δημιούργησαν εικόνα που θυμίζει «πηγαδάκια», προκαλώντας την αντίδραση της έδρας.

Η πρόεδρος απευθυνόμενη στους συνηγόρους των κατηγορούμενων σημείωσε ότι όσα σχολιάζουν δεν συνάδουν ούτε με την ιδιότητα του συνήγορου και του υπερασπιστή, ούτε τους τιμά, προειδοποιώντας ότι αν συνεχιστεί ο σχολιασμός με αυτό τον τρόπο και ύφος, ώστε να ακούγονται ως την έδρα, θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις του αρ. 336, στο οποίο υπάγονται και όσα… λένε και ακούει.

Η υπεράσπιση ρώτησε για… άλλη κατάθεση της κ.ΡουπακιάΗ συνήγορος υπεράσπισης Δ. Βελέντζα στη συνέχεια ρώτησε την αδερφή του κατηγορούμενου για τον φόνο του Παύλου Φύσσα, αν φράσεις όπως «τάγματα εφόδου» , «συμμορφώθηκαν όλοι στο μήνυμα» είναι δικές της αναφορές, για να απαντήσει η μάρτυρας ότι τα είχε αναφέρει πρώτη η ανακρίτρια.

Η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας εξηγήσεις από την υπεράσπιση γιατί κάνει ερωτήσεις όχι για την τωρινή κατάθεση, αλλά για την κατάθεση που η μάρτυρας έδωσε στην ανακρίτρια τότε.

Η εικόνα που προκύπτει δείχνει την υπεράσπιση να επιδιώκει να αποδόσει στον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι ερωτήσεις της ανακρίτριας, πολλά από όσα κατέθεσε η μάρτυρας.

Η πρόεδρος σημείωσε πως η μάρτυς είναι έξυπνο άτομο και γνωρίζει η ίδια το τι πρέπει να πράξει, όπως και τότε αν ηθελε θα μπορούσε και είχε κάθε δικαίωμα να πράξει αυτό που επιθυμούσε.

«Εσείς τι σχέση έχετε; Γνωρίζετε την μάρτυρα;», ρώτησε την υπεράσπιση, είπε η πρόεδρος και, στην απάντηση του συνηγόρου πως «όχι, αλλά θεωρώ πως πρέπει να ξέρει», ξεκαθάρισε: «Γνωρίζει κε συνήγορε».

Στην συνέχεια, η Χρ.Ρουπακιά επιδόθηκε σε μία προσπάθεια να… ερμηνεύει τις ερωτήσεις που έκανε η πρόεδρος, προκαλώντας την αντίδρασή της: «κα μάρτυς… είστε ενήλικο άτομο… γράφεται η απάντησή σας, όπως προκύπτει απο πέντε ερωτησεις, τι έχετε απαντήσει δηλαδή, μην αξιώνετε να γράφονται και οι ερωτήσεις».

Ένας χαρτοκόπτης εκτοξεύτηκε στην έδρα

Στην αίθουσα ακολούθησε λίγο αργότερα και ένα απρόσμενο συμβάν, με τον κ.Ρουμπέκα, συνήγορο του Γ.Ρουπακιά, που συνέχισε τις ερωτήσεις.

Κρατώντας έναν χαρτοκόπτη, τον επέδειξε στη μάρτυρα και την ρώτησε εάν αυτός που αναφέρθηκε από σύνεδρο, είναι το είδος του χαρτοκόπτη που εννοούν με την ερώτηση, για να πάρει θετική απάντηση.

Ο συνήγορος, θέλοντας να δείξει πως είναι ακατάλληλος για την χρήση της δουλειάς που το χρειάζεται η μάρτυς, τραβάει την λάμα του χαρτοκόπτη προς τα κάτω με αποτέλεσμα η λάμα να σπάσει και να εκτοξευτεί ψηλά και ως την έδρα!

Στη συνέχεια, ακολούθησε ερώτηση για τα στοιχεία και τα προφίλ ατόμων που όπως είπε ανέφεραν στο διαδίκτυο ότι ο αδερφός της «καλύπτει τον Πατέλη», με την έδρα να ζητάει διευκρινίσεις σε σχέση με το ψεύτικο προφίλ με ψευδώνυμο.

Πηγή: stokokkino.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα