Δολοφονία Μακρή: Η ερώτηση του φερόμενου ως δράστη που σόκαρε τους αστυνομικούς

Κατά τη διαδικασία απαγγελίας της κατηγορίας, ρώτησε τους αστυνομικούς: «Για ποιον μήνα μιλάτε; Είστε σίγουροι;», μια απάντηση που τους σόκαρεΗ αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται ξεκάθαρα για πληρωμένο δολοφόνο, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτουΟ κατηγορούμενος έπεσε σε έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο με την άμεση αντίδραση των αστυνομικών, ακινητοποιήθηκε και έγινε προσαγωγή του

Εξακολουθεί να κρατά το στόμα του κλειστό ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή στη Βούλα τον περασμένο Οκτώβριο. Μερικές λέξεις που είπε στους αστυνομικούς όταν του διάβασαν οι αστυνομικοί το ένταλμα

σύλληψης για ανθρωποκτονία προκάλεσαν σοκ.

Κατά τη διαδικασία απαγγελίας της κατηγορίας, τους ρώτησε: «Για ποιον μήνα μιλάτε; Είστε σίγουροι;» και από τότε αρνείται να συνεργαστεί, είναι σκληρός και εριστικός.

Ο 31χρονος από τη Βουλγαρία συνελήφθη την Τρίτη 2 Απριλίου στη Γλυφάδα με αυτοκίνητο που είχε ενοικιάσει και όχι με αυτό που είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από την πατρίδα του. Ο κατηγορούμενος έπεσε σε έλεγχο, προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο με την άμεση αντίδραση των αστυνομικών, ακινητοποιήθηκε και έγινε προσαγωγή του. Του απαγγέλθηκε κατηγορία για τη δολοφονία του Μακρή.

Η αστυνομία εκτιμά ότι πρόκειται ξεκάθαρα για πληρωμένο δολοφόνο, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου, ωστόσο ακόμα δεν έχει καταλήξει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Μέσω του δικηγόρου του τονίζει ότι δεν έχει καμιά εμπλοκή στην εκτέλεση του επιχειρηματία. Από τα επιχειρήματα που προβάλει μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει ότι ο σωματότυπος που φαίνεται στο βίντεο να δολοφονεί τον 46χρονο επιχειρηματία, δεν έχει ομοιότητα με τον πελάτη του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες έφτασαν στην Αθήνα από τη Σόφια στις 12 Οκτωβρίου 2018 και από τότε οργάνωναν το σχέδιο της δολοφονίας του 46χρονου επιχειρηματία αλλάζοντας πολλά αυτοκίνητα, τα οποία ενοικίαζαν από γραφεία καθώς και ξενοδοχεία, στην περιοχή της Γλυφάδας.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά από μεθοδική και μεθοδευμένη έρευνα, αξιοποιώντας όλο το υλικό που είχε στη διάθεσή της.

Σημειώνεται ότι ο αλλοδαπός δράστης είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 κατηγορούμενος για διάφορα αδικήματα, μεταξύ των οποίων παράνομη κατοχή και επίθεση με όπλο. Για συνέργεια στη δολοφονία του Μακρή κατηγορείται και ο 35χρονος αδερφός του 31χρονου Βούλγαρου και έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Η αστυνομία δεν έχει βρει ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα