Δύναμη ψυχής: Δεν φαντάζεστε πόσα κιλά έχασε το πιο χοντρό παιδί του κόσμου

Σε ηλικία 10 ετών ζύγιζε 192 κιλά και αποτελούσε το πιο χοντρό παιδί παγκοσμίως.

Πλέον ο Άρια Περμάνα από την Ινδονησία έχει χάσει αισίως 80 κιλά (σχεδόν το μισό του βάρους του) και ελπίζει να χειρουργηθεί για να αφαιρέσει το περιττό δέρμα.

Ο Άρια Περμάνα από την Ινδονησία, θεωρείτο μέχρι πρόσφατα το πιο παχύ παιδί στον κόσμο και τρεφόταν με noodles, αναψυκτικά και τηγανητό κοτόπουλο.

Αυτά όμως αποτελούν παρελθόν! Πλέον το 13χρονο αγόρι

που ζύγιζε 191,9 κιλά, θέλει να απομακρύνει τα περιττά κιλά και μάλλον βρίσκεται σε καλό δρόμο αφού κατάφερε να χάσει περισσότερο από το ήμισυ του σωματικού βάρους του.

Στα δέκα του χρόνια, περπατούσε ελάχιστα και με δυσκολία, έκανε μαθήματα στο σπίτι και μπάνιο σε μια εξωτερική λίμνη.

Κάθε μέρα και ένας γολγοθάς

Η καθημερινότητά του ήταν δυσβάσταχτη για ένα παιδάκι της ηλικίας του. Η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και έτσι έγινε ο νεώτερος άνθρωπος που υποβλήθηκε σε επέμβαση γαστρικού μανικιού. Η επέμβαση, με τη βοήθεια μίας αυστηρής δίαιτας που περιελάμβανε μόνο ψάρια και λαχανικά στη σχάρα, βοήθησε τον έφηβο να χάσει 106 κιλά και τώρα πια ζυγίζει 85.8 κιλά!

Μάλιστα το σώμα του αναμένεται να αναμορφωθεί πλήρως καθώς ένας χειρούργος προσφέρθηκε να αφαιρέσει το δέρμα που περισσεύει από το στήθος και τα χέρια του Άρια.

Οι γονείς του, όταν ο Άρια άρχισε να παχαίνει επικίνδυνα, προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον γιο τους να τρώει πιο υγιεινά, αλλά παραδέχονται ότι ενέδιδαν στις απαιτήσεις του για παχυντικά φαγητά.

Οι ίδιοι αρχικά ήταν διστακτικοί για την επέμβαση του γιου τους αλλά συνειδητοποίησαν ότι αν δεν το έκανε η ζωή του θα ήταν σε μεγάλο κίνδυνο.

«Στην αρχή δεν θέλαμε να κάνουμε την επέμβαση ο Άρια», δήλωσε ο πατέρας του. «Αλλά ο γιατρός μας έδειξε τη διαδικασία σε βίντεο. Και αφού καταλάβαμε τη διαδικασία, είχαμε μια οικογενειακή συνάντηση, συμφωνήσαμε και αποφασίσαμε ο Άρια να κάνει την επέμβαση» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα