Έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι – Μία τραυματίας (εικόνες)

Μία διοικητική υπάλληλος τραυματίστηκε σήμερα στα χέρια και στο πρόσωπο την ώρα που άνοιγε παγιδευμένη επιστολή η οποία εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», δήλωσε μία από αυτές.

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση

βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με πηγή της Αστυνομίας. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το BFM TV και αναμεταδίδει το Reuters.

#BREAKING One hurt in letter bomb at IMF’s Paris office: sources

AFP news agency (@AFP) March 16, 2017

Υπενθυμίζουμε πως χθες εστάλη φάκελος με εκρηκτικά και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με στοιχεία του Άδωνη Γεωργιάδη και ελληνικό γραμματόσημο, την ευθύνη για τον οποίο ανέλαβε σήμερα το πρωί η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε δηλώσεις της η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, καταδίκασε την τρομοκρατική ενέργεια κατά του Ταμείου λέγοντας πρόκειται για μια «δειλή πράξη βίας».

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Πηγή της αστυνομίας ανέφερε στα γαλλικά Μέσα ότι είχαν προηγηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν συνδέονται με το περιστατικό. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο φάκελος είχε αποσταλεί μέσω ταχυδρομείου.

Η έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ είναι «μια επίθεση» που δείχνει πως «είμαστε πάντα στο στόχαστρο», είπε ο πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν (νοτιοανατολικά).

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται «μεταξύ ζωής και θανάτου», πρόσθεσε ο Ολάντ.

Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα