Ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο λόγω σύγκρουσης τουρκικής με ελληνική φρεγάτα

Οι φήμες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες περί επακούμβησης μιας ελληνικής και μιας τουρκικής φρεγάτας φαίνεται τελικά πως επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Καθημερινής», που μάλιστα αποτελεί και το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό της, λίγο έλειψε να προκληθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο εξαιτίας της σύγκρουσης της τουρκικής φρεγάτας ‘Kemal Reis’ και της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος».

Όπως γράφει η «Καθημερινή», το περιστατικό σημειώθηκε σε κοντινή απόσταση από το Oruc Reis και υπεύθυνος για ό,τι συνέβη

ήταν ο χειριστής της τουρκικής φρεγάτας λόγω λάθους χειρισμού.

«Η τουρκική φρεγάτα υπέστη ζημιές, σε αντίθεση με την ελληνική που συμμετείχε κανονικά την Πέμπτη στα ελληνογαλλικά ναυτικά γυμνάσια. Οντως η «Λήμνος» εμφανίστηκε στις ασκήσεις με ένα μικρό σημάδι στην πλώρη της, χωρίς ωστόσο να έχει επηρεαστεί καθόλου το αξιόπλοο και το αξιόμαχό της. Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με το ‘Kemal Reis’, αρμόδιες πηγές σημείωναν ότι επειδή ‘διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην φρεγάτα “Λήμνος”», η φωτογραφία από τη συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX είναι ίση με χίλιες λέξεις’», γράφει χαρακτηριστικά η «Καθημερινή».

Όπως γράφει η «Εστία», η ελληνική φρεγάτα προκάλεσε ισχυρό ρήγμα στην πρύμνη του ‘Kemal Reis’, γεγονός που αποτέλεσε πλήγμα για το γόητρο της Τουρκίας.

Η εφημερίδα κάνει λόγο και για πολύ έντονο διάλογο ανάμεσα στον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και τον τούρκο ομόλογό του, Γιάσαρ Γκιλέρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα