Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Αυστρία – Πολλά προβλήματα και στην Ιταλία (video)

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του τη Δευτέρα (18/11), όταν κατολίσθηση παρέσυρε και κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το σπίτι του στη νότια Αυστρία. Η χώρα πλήττεται εδώ και ημέρες από ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να προκαλούν προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση.

Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και χιόνια στα βόρεια της χώρας και κοντά στις Άλπεις πλήττει και την Ιταλία.

Στην Αυστρία ο 79χρονος συνταξιούχος σκοτώθηκε στην κοινότητα Μπαντ Κλάινκιρχαϊμ, στην επαρχία της Καρινθίας. Tη στιγμή που βρισκόταν στο πίσω μέρος

της οικίας του τον καταπλάκωσαν όγκοι λάσπης, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπαντ Γκαστάιν (κεντρικά), δύο γυναίκες ανασύρθηκαν ζωντανές από τα συντρίμμια δύο σπιτιών, τα οποία ισοπεδώθηκαν από κατολίσθηση.

Το νότιο τμήμα της περιοχής του Σάλτσμπουργκ, όπως και οι περιοχές του Τιρόλου και της Καρινθίας, πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι οι σφοδρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις. Αποτέλεσμα των φαινομένων είναι η πρόκληση προβλημάτων στις μετακινήσεις και διακοπές ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά. Η πρόσβαση σε πολλά σημεία του σιδηροδρομικού και οδικού δικτύου διακόπηκε. Πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά τη Δευτέρα (18/11).

Η Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες ταλαιπωρείται από κακοκαιρία και πλέον στα βόρεια της χώρας περιοχές σκεπάζονται και από χιόνια. Η Βενετία αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα λόγω των πλημμυρών.

#EINSATZINFO: 17.11.19 – 08:55 – Alarmstufe 4 – Lawinenabgang/slavina – im Einsatz FF Martell, FF Morter und Bergrettungsdienste – Video C.G. pic.twitter.com/bwrIJ7Smng

— LFV Südtirol (@LFVSuedtirol) November 17, 2019


(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Πηγή: Ένας νεκρός από την κακοκαιρία στην Αυστρία – Πολλά προβλήματα και στην Ιταλία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα