Έγγραφα και πληροφορίες για την ημέρα της τραγωδίας στο Μάτι ζητά η χήρα Φύτρου – «Ψεύδονται ότι τα έχουν αποστείλει»

Τα έγγραφα για τις κινήσεις των εναέριων μέσων την αποφράδα ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητά η χήρα του Γρηγόρη ΦύτρουΤο ελληνικό Δημόσιο θεωρεί απαράδεκτη την αίτησή της με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωποΤι δήλωσε ο συνήγορος της χήρας Φύτρου

Τα έγγραφα αναφορικά με τη δραστηριότητα των εναέριων μέσων την αποφράδα ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητά με αίτησή της η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρηγόρη Φύτρου που μαζί με τα δύο τους παιδιά έχασαν τη ζωή τους εκείνο

το απόγευμα μαζί με 97 ακόμη ανθρώπους.

Αναλυτικότερα, η χήρα Φύτρου ζητά πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση από τις Πυροσβεστικές Αρχές, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και από μια ιδιωτική εταιρεία.

Η σχετική συζήτηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.

«Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, ωστόσο δεν τα έχουν χορηγήσει και έτσι δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση», αντέτεινε για τις δύο υπηρεσίες ο συνήγορος της κ. Βουκάκη, Βασίλης Καπερνάρος. Κατά τον δικηγόρο «ψεύδονται ότι τα έχουν αποστείλει».

Πάντως, στο δικαστήριο έγινε εξέταση μιας φίλης της χήρας Φύτρου, η οποία δήλωσε ότι η κ. Βουκάκη θέλει κάνει χρήση των στοιχείων που ζητά, για κάθε νόμιμο σκοπό, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη «με πλήρη σιωπή» των αρμοδίων.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα