Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Ένας από τους εννέα βομβιστές ήταν γυναίκα – Ελεγχόμενη έκρηξη σε κινηματογράφο

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβαΤους 60 έφτασαν οι συλληφθέντες για τις επιθέσειςΟι ΗΠΑ πιστεύουν ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη Σρι Λάνκα

Νέες αποκαλύψεις για τις πολύνεκρες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα βλέπουν καθημερινά το φως

της δημοσιότητας, με τον υφυπουργό Άμυνας της χώρας, Ρουουάν Ουιζεουαρντένε, να δηλώνει ότι ένας από τους εννέα βομβιστές αυτοκτονίας ήταν γυναίκα.

Οι επιθέσεις αυτές, οι πιο πολύνεκρες στην ιστορία της νότιας Ασίας, στοίχισαν τη ζωή σε 359 ανθρώπους και τραυμάτισαν εκατοντάδες άλλους.

Ελεγχόμενη έκρηξη σε κινηματογράφο στο Κολόμπο – 60 συλλήψεις

Παράλληλα, η αστυνομία της Σρι Λάνκα γνωστοποίησε ότι προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο, της πρωτεύουσας της χώρας.

Ωστόσο στο μηχανάκι δεν υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, όπως διευκρίνισε η αστυνομία.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις οι οποίες διαπράχθηκαν την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ), μέσω ενός από τα όργανα προπαγάνδας της, του πρακτορείου «ειδήσεων» AMAQ, χθες Τρίτη. Υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε σε αντίποινα για τη σφαγή σε δύο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, όπου έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.

«Συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη Σρι Λάνκα»

Επίσης, οι ΗΠΑ τόνισαν ότι δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα, ωστόσο πιστεύουν ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων στη χώρα, δήλωσε η πρεσβευτής της Ουάσινγκτον στο Κολόμπο.

«Δεν γνωρίζαμε εκ των προτέρων για τις επιθέσεις αυτές», δήλωσε η πρεσβευτής, Αλάινα Τέπλιτς, σε δημοσιογράφους στο Κολόμπο.

«Πιστεύουμε ότι συνεχίζεται η εξύφανση τρομοκρατικών σχεδίων. Τρομοκράτες μπορεί να χτυπήσουν χωρίς προειδοποίηση. Τα συνήθη μέρη είναι εκεί όπου υπάρχει πολύς κόσμος, δημόσιοι χώροι», πρόσθεσε η ίδια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιθέσεις, Σρι Λάνκα, – Ελεγχόμενη,epitheseis, sri lanka, – elegchomeni