Εργατικά δυστυχήματα που «σημάδεψαν» τη χώρα τις τελευταίες ημέρες

Τις τελευταίες ημέρες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν την ώρα που εργάζονταν. Αποδεικνύοντας πως πολλές φορές η εργασία κρύβει πολλούς κινδύνους που μπορεί να στοιχίσουν και ζωές.

Μαρτυρικό θάνατο βρήκε ο εργάτης που πλακώθηκε από κλαρκ σε ιχθυοκαλλιέργεια στην Επίδαυρο

Συγκλονισμένοι και μουδιασμένοι είναι οι εργαζόμενοι και στελέχη της εταιρείας μετά τον θάνατο εργαζομένου σε δυστύχημα σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στην περιοχή της Επιδαύρου στην Αργολίδα.

Το τραγικό συμβάν συνέβη

το βράδυ της Δευτέρας (09/11), με θύμα αλλοδαπό εργαζόμενο, όταν αυτός καταπλακώθηκε από κλαρκ και ακρωτηριάστηκε την ώρα που εκτελούσε εργασίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το «hlektra.gr», ο άτυχος άνδρας πήρε ένα κλαρκ της εταιρείας να κάνει μια δουλειά μέσα στο σκοτάδι, δεν μπόρεσε να κρατήσει το όχημα το οποίο εξετράπη της πορείας του και τον πλάκωσε.

Ο άτυχος εργάτης βρήκε μαρτυρικό θάνατο, καθώς σφάδαζε από τους πόνους, έχοντας ακρωτηριαστεί και περιμένοντας για βοήθεια η οποία τελικά ήρθε, καθώς ο ίδιος πρόλαβε να ειδοποιήσει όταν ακόμα διατηρούσε τις αισθήσεις του, αλλά όταν έφθασαν ήταν ήδη αργά, αφού είχε ήδη εκπνεύσει λόγω των σοβαρών τραυμάτων που προκλήθηκαν από το μηχάνημα. Η αστυνομία ερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών»

Ανακοίνωση για το δυστύχημα εξέδωσε το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας, στο ίδιο ύφος με ανάλογα περιστατικά, ρίχνοντας τις ευθύνες σε κράτος και εργοδοσία.

Με βάση το ρεπορτάζ του «anagnostis.gr», αναφέρει:

«Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών

Με το συγκεκριμένο δυστύχημα, προστέθηκε ακόμα ένας εργάτης στην τεραστία εργοδοτική λίστα των θυσιασμένων εργατών, στο βωμό του κέρδους. Θρηνούμε για τον άδικο χαμό ενός ακόμη συναδέλφου, κατά τη διάρκεια της εργασίας του. Ο συνάδελφος, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ, 9 Νοέμβρη, στην περιοχή της παλιάς Επιδαύρου, όπου εργαζόταν σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.

Η τραγική έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς και η εντατικοποίηση των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά τα εργατικά “ατυχήματα” να έχουν ως κατάληξη το θάνατο των εργαζομένων που δουλεύουν για να βγάλουν το ψωμί της οικογένειάς τους.

Για μας είναι καθαρό ότι για αυτό το εργατικό ατύχημα όπως και για όλα τα άλλα δεν φταίει η «κακιά η ώρα», αλλά τα ελλιπή μέτρα προστασίας, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις σε προσωπικό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που δολοφονείκαι σακατεύει τους εργαζόμενους στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Οι υποστελεχωμένες Επιθεωρήσεις Εργασίας, αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν κάνει τους χώρους δουλειάς “αρένες θανάτου”.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε από την εργοδοσία και με ευθύνη της κυβέρνησης:

Την άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την απόδοση ευθυνών.Την άμεση στήριξη της οικογένειας του νεκρούΤη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων στο σύνολο των εργαζομένων.Την ενίσχυση των κρατικών μηχανισμών ελέγχου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τόσο στις ιχθυοκαλλιέργειες, όσο και σε όλους τους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε την τήρηση όλων των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, με το Συνδικάτο μας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας».

Τραγωδία στην Καβάλα: Χειριστής μηχανήματος καταπλακώθηκε από βράχια

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας χειριστής μηχανήματος έργου στις 16:55 το απόγευμα της Τρίτης (10/11) στην Καβάλα, όταν καταπλακώθηκε από βράχια.

Ο άτυχος άνδρας, ηλικίας 55 ετών σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τον έλεγχο του οχήματος ενώ εργαζόταν σε πλαγιά στο Χαλκερό, με αποτέλεσμα αυτό να ντελαπάρει και να βρεθεί σε μια πλαγιά. Κατά την πτώση του, παρέσυρε βράχια τα οποία καταπλάκωσαν τον άτυχο άνδρα.

Στο σημείο μετέβησαν 3 πυροσβέστες με 1 όχημα που ανέσυραν την σορό του.

Τραγικός θάνατος αγρότη στο Άνω Ζευγαράκι Μακρυνείας

Με τραγικό τρόπο έχασε την ζωή του ένας αγρότης όταν έπεσε από το τρακτέρ του το μεσημέρι της Δευτέρας (09/11) στο Άνω Ζευγαράκι Μακρυνείας στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «agriniopress.gr», όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι όταν ο 60χρονος κάτω από άγνωστους ακόμα λόγους, έχασε τις αισθήσεις του και τον έλεγχο του τρακτέρ και έπεσε σε χαράδρα. Στο σημείο υπήρξε αναστάτωση και έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καθώς και η πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του.

Ο άτυχος άνδρας, δυστυχώς δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο θάνατος του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. Διενεργείται προανάκριση από την αρμόδια Υπηρεσία ενώ έγινε νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια.

Νεκρός 55χρονοε οδηγός νταλίκας από τη Σιάτιστα

Την ζωή του έχασε το πρωί της Παρασκευής (06/11) ένας 54χρονος οδηγός φορτηγού σε τροχαίο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί το φορτηγό ξέφυγε από την πορεία του στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας και έπεσε σε αρδευτικό κανάλι, όπως ανέφερε και το «emvolos.gr».

To μοιραίο φορτηγό κινούνταν από Χαλκηδόνα προς Λουδία, στο ρεύμα προς Χαλκηδόνα. Ο άτυχος 54χρονος οδηγός του σκοτώθηκε ακαριαία. Στο σημείο βρέθηκαν δύναμη της Τροχαίας Χαλκηδόνας, δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Αλεξάνδρειας με τη συνδρομή ενός πυροσβεστικού της ΠΥ Σίνδου για τον απεγκλωβισμό του άτυχου οδηγού.

Δείτε εικόνες του «emvolos.gr» από το σημείο του τροχαίου δυστυχήματος:

Διαλύθηκε τζιπ που έφερε τούμπες μέσα στις ελιές

Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή ενός αγροτικού αυτοκινήτου, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (06/11) γύρω στις 09:00 στο δρόμο Αμφίκλειας – Κάτω Τιθορέας στη Φθιώτιδα.

Ένα αγροτικό 4Χ4 Navara, έφυγε εκτός δρόμου και ανετράπη λίγο πριν την Κάτω Τιθορέα την ώρα που υπήρχε ψιλόβροχο και το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό.

Το όχημα έφυγε με αρκετή ταχύτητα εκτός δρόμου, γκρεμίζοντας δύο ελιές και φέρνοντας τούμπες μέχρι που προσγειώθηκε ανάποδα, με τον οδηγό, που είναι κάτοικος Ελάτειας, να εγκλωβίζεται μέσα σε αυτό.

Επενέβη πλήρωμα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αμφίκλειας με επικεφαλής τον Διοικητή του, Επαμεινώνδα Βακράκο, ενώ αρχικά δόθηκε και σήμα στην 7η ΕΜΑΚ, που δε χρειάστηκε τελικά να φτάσει στο σημείο. Ο άνδρας που είχε τις αισθήσεις του παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με την πρώτη εκτίμηση να είναι ενθαρρυντική για την κατάσταση της υγείας του.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο δρόμο για τις περιοχές της Λοκρίδας που επισκέπτεται στο πλαίσιο του Φιλανθρωπικού του έργου και έσπευσε αμέσως να δώσει την πατρική του στήριξη στον τραυματία και στους διασώστες. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα