Έτοιμος για μεγάλα πράγματα ο Τσιμίκας – «Πρωτάθλημα και Champions League με τη Λίβερπουλ» (video)

Ο Κώστας Τσιμίκας είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει με όλες του τις δυνάμεις μία θέση στην ενδεκάδα της Λίβερπουλ και να πετύχει μεγάλα πράγματα με τους «κόκκινους».

Ο έλληνας διεθνής αριστερός φουλ μπακ, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της σπουδαίας μεταγραφής του στους πρωταθλητές της Premier League, παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα των «κόκκινων», τονίζοντας πως περιμένει με αγωνία τη νέα χρονιά και παράλληλα

ότι είναι πανέτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του.

Επίσης έθεσε ως στόχους το back to back της Λίβερπουλ στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά και την κατάκτηση του Champions League. Πρόκειται για μεταγραφή που συνεχίζει να απασχολεί τόσο στην Αγγλία όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι υπερήφανος που είμαι εδώ. Για εμένα η Λίβερπουλ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Μου αρέσει πολύ. Μου αρέσει πολύ το πρωτάθλημα εδώ. Το έβλεπα στην τηλεόραση και ήταν πάντα όνειρό μου από μικρό παιδί να έρθω και να παίξω στην Premier League», ήταν τα πρώτα λόγια του Τσιμίκα, ο οποίος στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

-Ποια ήταν η αντίδραση σου όταν έμαθες ότι η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται για εσένα;

«Στην αρχή δεν μπορούσα να το πιστέψω αλλά τελικά είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα εδώ και θα αγωνιστώ για τη Λίβερπουλ».

-Τα πράγματα γύρω από την μεταγραφή σου εξελίχθηκαν πολύ γρήγορα, αφότου έδωσες το τελευταίο σου παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την περασμένη Πέμπτη με την Γουλβς. Πως το βίωσες όλο αυτό;

«Μετά από εκείνο το ματς, ήμουν έτοιμος να έρθω εδώ και να αποδεχθώ την πρόκληση. Όπως είπα και πριν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ με τη φανέλα της Λίβερπουλ».

-Πόσο σημαντική ήταν για εσένα η περυσινή σεζόν; Έπαιξες σε 46 παιχνίδια, κέρδισες το πρωτάθλημα στην χώρα σου και είχες και συμμετοχές στο Champions League.

«Ήταν η καλύτερη σεζόν για εμένα και μετά από αυτό, η μεταγραφή μου εδώ είναι το καλύτερο δώρο. Τώρα ανήκω στη Λίβερπουλ και είμαι έτοιμος να τα δώσω όλα σε αυτή τη νέα πρόκληση».

-Πόσο επηρέασε την απόφασή σου να έρθεις στον σύλλογο η παρουσία του Γιούργκεν Κλοπ ως προπονητής; Πόσο ενθουσιασμένος είσαι πού θα δουλέψεις μαζί του;

«Για μένα είναι ένας από τους καλύτερος προπονητές στον κόσμο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος πού διάλεξε εμένα για να είμαι ένα από τα αριστερά μπακ της ομάδας».

-Θα ανταγωνίζεσαι τον Αντριου Ρόμπερτσον, ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στην Ευρώπη. Πως προσεγγίζεις αυτή την πρόκληση, το να μαθαίνεις από αυτόν και να παλεύετε για μία θέση;

«Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να παίξω. Ξέρω ότι ο Ρόμπερτσον είναι ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ του κόσμου, όμως αυτό μου δίνει έξτρα κίνητρο να δουλέψω σκληρά».

-Δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα έχεις την ευκαιρία να παίξεις μπροστά στο κοινό του Ανφιλντ, όμως πόσο ανυπομονείς για αυτό;

«Ελπίζω πρώτα απ’ όλα να παίξω σε αυτό το γήπεδο, (και) μετά ελπίζω να νιώσω πώς οι οπαδοί τραγουδάνε τα τραγούδια. Νομίζω ότι είμαι έτοιμος για αυτό και ελπίζω να συμβεί σύντομα».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου ως παίκτης της Λίβερπουλ τόσο για τη σεζόν πού έρχεται, όσο και πέρα από αυτή;

«Να πετύχουμε τους στόχους μας. Να κερδίσουμε ξανά το πρωτάθλημα και επίσης να κερδίσουμε το Champions League».

-Τέλος, ποιο θα ήταν το μήνυμά σου για τους οπαδούς της Λίβερπουλ πού παρακολουθούν και διαβάζουν την πρώτη σου συνέντευξη;

«Να είναι κοντά στην ομάδα γιατί τους χρειαζόμαστε, να τραγουδούν για την ομάδα, και στο τέλος της σεζόν θα μπορούν να πανηγυρίσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα