Εξαπλώνεται ο επικίνδυνος κοροναϊός και στη Λατινική Αμερική – Πιθανά κρούσματα σε Μεξικό και Κολομβία (video)

Η εξάπλωση του νέου, επικίνδυνου κοροναϊού φαίνεται πως είναι πολύ πιο γρήγορη από αυτή που ανέμεναν οι αρμόδιες αρχές. Έτσι, εκτός από τα 571 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα, η οποία θρηνεί και 17 νεκρούς, έχουν βρεθεί  κρούσματα στη Βραζιλία αλλά και πιθανά κρούσματα σε Μεξικό και Κολομβία.  

Οι Αρχές της Κίνας προχώρησαν στην αναστολή των δρομολογίων λεωφορείων, πλοίων, μετρό, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων θα κλείσουν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Σε καραντίνα

η πόλη- πηγή του ιού 

Η κινεζική πόλη Βουχάν, όπου ξεκίνησε το ξέσπασμα ενός νέου ιού, έκλεισε τα δίκτυα συγκοινωνιών της και συστήνει στους περίπου 9.000.000 πολίτες να μην φεύγουν από την πόλη, μεταδίδουν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Τα δρομολόγια σε λεωφορεία, μετρό, φέριμποτ και στα δίκτυα επιβατικών μέσων μεγάλων αποστάσεων σταμάτησαν, ενώ οι σταθμοί του αεροδρομίου και των τρένων έκλεισαν για τους εξερχόμενους επιβάτες.

Kαι δεύτερη πόλη σε καραντίνα

Μετά τη Βουχάν, σε καραντίνα μπήκε και η πόλη της Χουανγκάνγκ, δίπλα στην Βουχάν μπαίνει επίσης σε καραντίνα. Και οι δυο πόλεις είναι στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν υπάρχουν δημόσιες μεταφορές και κανείς δεν μπορεί να βγει από τα σύνορα των δυο αυτών πόλεων. Στην δεύτερη πόλη η καραντίνα θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Σε επιφυλακή και η Ελλάδα

Στη χώρα μας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) πραγματοποίησε σύσκεψη επιστημόνων με θέμα τα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κοροναϊού (2019-nCoV). Σε αυτήν, έγινε ανασκόπηση των διεθνών δεδομένων σχετικά με τη νόσο καθώς και εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα καθώς και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος εισαγωγής κρούσματος κρίνεται χαμηλός.

O ΕΟΔΥ παραμένει σε επαγρύπνηση – όπως τονίζουν οι ειδικοί του φορεά- σχετικά με την νόσο για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία. Ο Οργανισμός αναφέρει ότι το επιστημονικό προσωπικό  παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα μέτρα.

Πηγή: Εξαπλώνεται ο επικίνδυνος κοροναϊός και στη Λατινική Αμερική – Πιθανά κρούσματα σε Μεξικό και Κολομβία (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα