Φλόριντα: Τέσσερις νεκροί μετά από άγρια καταδίωξη ληστών φορτηγού χρηματαποστολής (video)

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν η αμερικανική αστυνομία καταδίωξε φορτηγό εταιρείας μεταφορών που είχαν καταλάβει δύο ληστές εν μέσω κυκλοφοριακής αιχμής σε συνοικία του Μαϊάμι το βράδυ της Πέμπτης.

Το κυνηγητό αυτό κατέληξε σε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα τον θάνατο των τεσσάρων ατόμων, ανάμεσα στους οποίους είναι και οι δύο ύποπτοι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ήταν περίπου 16:15 [τοπική ώρα· 23:15 ώρα Ελλάδας] όταν δύο ύποπτοι λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στο Κόραλ Γκέιμπλς, στο νότιο Μαϊάμι.

«Καθώς οι ύποπτοι έφευγαν από τον χώρο, έκλεψαν ένα φορτηγό της UPS

και απήγαγαν τον οδηγό του», δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, πράκτορας του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακολούθησε καταδίωξη για δεκάδες χιλιόμετρα, με πολλά αυτοκίνητα της αστυνομίας να ρίχνονται στο κυνήγι του καστανόχρωμου φορτηγού που ελισσόταν ανάμεσα σε πλήθος άλλων αυτοκινήτων.

Ανταλλάχθηκαν πυρά ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και τους υπόπτους περί τις 17:30 κοντά στο Μίραμαρ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το κοσμηματοπωλείο.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καταδίωξη και το σημείο που σταμάτησε το όχημα της χρηματαποστολής:

#BREAKING: Police in #Florida open fire while pursuing armed robbery suspects who were holding a UPS driver hostage.
2 suspects shot dead.
(viewer discretion is advised)
BNO pic.twitter.com/ikgq0fHuQa

News flash (@BRNewsFlash) 6 Δεκεμβρίου 2019

#FLORIDA HIGHWAY SHOOTOUT
– Started as robbery in Coral Gables
– Suspects then hijacked UPS truck
– Driver held hostage during chase
Vehicle stopped, gunfire erupted
– 1 hostage, 1 bystander killed
– 2 suspects killed
– 2 bystanders injured
– 1 injured at the store
BNO pic.twitter.com/xhoQmQC9OH

News flash (@BRNewsFlash) 6 Δεκεμβρίου 2019

Οι «δύο ένοπλοι ύποπτοι» σκοτώθηκαν, όπως και δύο «αθώοι» πολίτες, ανέφερε ο Πίρο, εξηγώντας πως επρόκειτο για τον οδηγό που απήχθη και έναν διερχόμενο.

Η αστυνομία του Μίραμαρ διαβεβαίωσε νωρίτερα μέσω Twitter ότι κανένα στέλεχος των δυνάμεων επιβολής του νόμου δεν έχασε τη ζωή του.

Μεγάλο μέρος της θεαματικής καταδίωξης αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικούς σταθμούς, χάρη σε πλάνα που τράβαγαν εικονολήπτες από ελικόπτερα. Τα πλάνα εικονίζουν μεταξύ άλλων το καφετί φορτηγό να κινείται έχοντας αναπτύξει ταχύτητα στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με τις πίσω πόρτες του ανοιχτές, με περιπολικά της αστυνομίας να το καταδιώκουν.

Πηγή: Φλόριντα: Τέσσερις νεκροί μετά από άγρια καταδίωξη ληστών φορτηγού χρηματαποστολής (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα