Γιαννακόπουλος: Στο χέρι μας να συνεχίσουμε τις επιτυχίες για τον Θανάση και τον Παύλο

Στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που πήγαν έως το Α’ νεκροταφείο για να αποχαιρετήσουν τον Θανάση Γιαννακόπουλο μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και σε ιδιαίτερο φορτισμένο κλίμα έδωσε το στίγμα για την… επόμενη ημέρα στην ΚΑΕ, αναφέροντας πως είναι στο χέρι του και του κόσμου των «πράσινων» να συνεχιστούν οι επιτυχίες.

Με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην μεγάλο παράγοντα του «τριφυλλιού, ο οποίος οδηγήθηκε

στην τελευταία κατοικία την Τρίτη (26/3) μίλησαν ο Τσσάβι Πασκουάλ και ο Ιμπραήμ Κουτλουάι. Οι δυο τους, όπως και όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού και όχι μόνο, βρέθηκαν στη Μητρόπολη για το «αντίο» στον «τυφώνα».

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναικός ΟΠΑΠ τόνισε έξω από το Α’ νεκροταφείο Αθηνών: «Τώρα ο Θανάσης είναι δίπλα στον Παύλο στον ουρανό. Να ξέρετε πως και ο Θανάσης σας αγαπούσε όλους πολύ, όπως και ο Παύλος. Είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού για να χαίρονται και εκείνοι από ψηλά».

Ο ισπανός προπονητής, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ αναφέρθηκε στην αγάπη που έτρεφε στον Θανάση Γιαννακόπουλο: «Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Με εντυπωσίασε όταν τον γνώρισα, γιατί είχα ακούσει πολλά πράγματα για εκείνον πριν έρθω, αλλά όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι όλα ήταν αλήθεια. Το πάθος του για το μπάσκετ, τον Παναθηναϊκό, τι έκανε όλη του την ζωή γι’ αυτή την ομάδα, οπότε αμέσως καταλαβαίνεις την ιστορία μιας ομάδας. Τον αγαπούσα πάρα πολύ, με βοήθησε πολύ και ήταν πάντα ευγενικός όταν με συναντούσε. Σήμερα είναι μια δύσκολη ημέρα. Αμέσως μόλις άκουσα αυτά τα άσχημα νέα, μίλησα με τους βοηθούς μου να μάθω την ημέρα και αποφάσισα να έρθω».

Κουτλουάι: Ο Θανάσης δεν ήταν μόνο πρόεδρος, αλλά αδερφός και πατέρας

Ο Ιμπραήμ Κουτλουάι θυμήθηκε τις όμορφες στιγμές με Θανάση Γιαννακόπουλο κι εξέφρασε την θλίψη του για τον χαμό του.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είπε σχετικά: «Έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Ήταν από τις καλύτερές μου χρονιές στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό. Είχα πολύ καλή σχέση και με τον Παύλο και με τον κύριο Θανάση, αλλά και όλη την οικογένεια. Ένιωθα πάντα σαν το σπίτι μου εδώ, εξαιτίας των Γιαννακόπουλων. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Είναι δύσκολο να βρεις λόγια σε τέτοιες περιστάσεις. Έχω καλές αναμνήσεις, που πάντα θα τις θυμάμαι».

Για την πιο αγαπημένη του στιγμή με τον Θανάση Γιαννακόπουλο εκμυστηρεύτηκε: «Μετά το παιχνίδι με την Μπολόνια, αγκαλιαστήκαμε σφιχτά και πάντα το θυμάμαι. Ήταν πρόεδρος, αλλά φερόταν σαν αδερφός, σαν πατέρας, πάντα μας στήριζε. Είχε υπομονή κι αγαπούσε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό. Ό,τι ένιωθε, το νιώθαμε κι εμείς».

Ο τούρκος πρώην διεθνής άσος ανέφερε ακόμα: «Είναι μεγάλη απώλεια, όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και για το ευρωπαϊκό. Και τα δύο αδέρφια έδωσαν τα πάντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα