Γκάφα της ΕΛΑΣ για τη «γιάφκα» στο Κουκάκι και την προκήρυξη της ΟΛΑ – Δεν την είχε γράψει ο 42χρονος

Εξελίξεις με ανατροπές έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην υπόθεση του 42χρονου που συνελήφθη στη γιάφκα στο Κουκάκι και φερόταν να σχετίζεται με την οργάνωση «ΟΛΑ» (Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών), καθώς η ΕΛΑΣ υποστήριζε πως βρέθηκε πρωτότυπη προκήρυξη σε στικάκι USB στο σπίτι του.

Σύμφωνα με νέα

έκθεση των εργαστηρίων της αστυνομίας, η προκήρυξη της ΟΛΑ για τη βομβιστική επίθεση τον Νοέμβριο του 2015 στον ΣΕΒ, δεν είναι η πρωτότυπη, καθώς στον σκληρό δίσκο του κατηγορούμενου είχε αποθηκευτεί λίγες ώρες αφότου την είχαν αναρτήσει τρεις ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της στις 30 Σεπτεμβρίου η ΕΛΑΣ σημείωνε το pdf της προκήρυξης που βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου, επιβεβαιώνει την αρχική εκτίμηση ότι ο 42χρονος σχετίζεται με τη συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία ενέχεται σε σειρά βομβιστικών και ένοπλων επιθέσεων τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, όπως υποστήριζε η πρώτη έκθεση, από την ανάλυση προέκυψε ότι το συγκεκριμένο κείμενο είχε αποθηκευτεί στο στικάκι πολύ πριν από την ανάρτηση σε σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου, με την οποία η τρομοκρατική οργάνωση αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση.

Σύμφωνα με το TVxs.gr, στο νεότερο πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων διαπιστώνεται αναμφισβήτητα ότι «υπήρχαν αναρτήσεις της προκήρυξης από πολλά ειδησεογραφικά sites προ του χρόνου που έχει «αποθηκευθεί» αυτό το έγγραφο στο ηλεκτρονικό αρχείο του 42χρονου.

Αξιωματούχοι της αστυνομίας δικαιολογούν το λάθος αρχικό πόρισμα κάνοντας λόγο για εσφαλμένες καταγραφές του χρόνου ανάρτησης κειμένων στον διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών Indymedia. Έτσι, τα μεσάνυχτα της 16ης Δεκεμβρίου που αναγράφεται στο πρώτο πόρισμα δεν ήταν ο πραγματικός κι η ανάρτηση της προκήρυξης ήταν πολλές ώρες νωρίτερα.

Ειδικότερα, το νέο πόρισμα της 10ης Οκτωβρίου αναφέρει ότι η προκήρυξη που βρέθηκε είχε ληφθεί από τη σελίδα του athens.indymedia, την ίδια περίπου ώρα που το είχαν κάνει και δημοσιεύσει τρεις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, μετά την ανωτέρω εξέλιξη ελαχιστοποιούνται, εάν δεν εκμηδενίζονται, οι πιθανότητες άσκησης σε βάρος του κατηγορίας για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στις 30 Σεπτεμβρίου:

«Σε συνέχεια προηγούμενων Ανακοινώσεων της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) αναφορικά με τη σύλληψη 42χρονου ημεδαπού, την 23-09-2020, γνωρίζονται τα ακόλουθα:

από την έως σήμερα εξέταση από το αρμόδιο εργαστήριο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ψηφιακών πειστηρίων, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στην οικία του, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο, έγγραφο σε μορφή « PDF», το οποίο αποτελεί προκήρυξη-ανάληψης ευθύνης της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με βομβιστική επίθεση της εν λόγω οργάνωσης στα γραφεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), η οποία έλαβε χώρα την 24-11-2015,από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή « PDF» την 05-01-2016 και ώρα 21:32 (τοπική ώρα Ελλάδας),επιπρόσθετα, η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης στον ιστότοπο «https://athens.indymedia.org», πραγματοποιήθηκε την 06-01-2016 και ώρα 00:46 (τοπική ώρα Ελλάδας). Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο.

Οι έρευνες συνεχίζονται».

Πηγή: Tvxs.gr, efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα