Γκάφα του αμερικανού συμβούλου εθνικής ασφάλειας – Αποκάλυψε σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στη Βενεζουέλα

Σε μία γκάφα ολκής υπέπεσε ο αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, αποκαλύπτοντας σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Τραμπ παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ωστόσο, δεν φρόντισε να… κρύψει τις σημειώσεις του.

Σε φωτογραφία του AP (Associated Press), βλέπουμε τις σημειώσεις

του Μπόλτον, στο πάνω μέρος της σελίδας του κίτρινου σημειωματάριου που κρατούσε στο δεξί χέρι. «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», διαβάζει κανείς στη δεύτερη από τις δύο γραμμές που είχε γράψει στο πάνω μέρος της σελίδας.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο για την επίμαχη φράση, ένας αμερικανός αξιωματούχος περιορίστηκε να πει ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για τον συγκεκριμένο αριθμό.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στην ερώτηση εάν επίκειται αμερικανική στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, ο Μπόλτον επανέλαβε ότι «όλες οι επιλογές» παραμένουν στο τραπέζι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, τόνισε ότι δεν έχει καμία πληροφορία για τη φράση «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», που ήταν γραμμένη στο σημειωματάριο του Μπόλτον.

«Δεν έχω πληροφορίες» για αυτό, διαβεβαίωσε ο Γκουαϊδό. «Αλλά βρισκόμαστε σαφώς σε μια πολύ περίπλοκη κατάσταση στη Βενεζουέλα», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο CNN en Español.

Keywords
Τυχαία Θέματα