Η Barbie παρουσίασε την πρώτη κούκλα της με χιτζάμπ (εικόνες)

Την πρώτη της Barbie που φοράει χιτζάμπ παρουσίασε τη Δευτέρα η Mattel προς τιμήν της αμερικανίδας ξιφομάχου Ιμπντιχάτζ Μουχαμάντ, η οποία το 2016 έγινε η πρώτη αθλήτρια της ξιφομαχίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες που αγωνίστηκε φορώντας χιτζάμπ.

Thank you @Mattel for announcing me as the newest member of the @Barbie Shero family! The Barbie

Shero Program recognizes women who break boundaries to inspire the next generation of girls and I am so excited to join this incredible group of women. I’m proud to know that little girls everywhere can now play with a Barbie who chooses to wear hijab! This is a childhood dream come true #shero

A post shared by Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) on Nov 13, 2017 at 10:12am PST

Η κούκλα αποτελεί μέρος της σειράς “Sheroes”, η οποία είναι αφιερωμένη σε γυναίκες που εμπνέουν νεαρά κορίτσια και φοράει στολή ξιφομάχου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων η εν λόγω κούκλα θα διατίθεται online από το 2018.

The first hijabi @barbie doll is red carpet ready for the Glamour Women of the Year Awards ❤️ #girlgang #barbie

A post shared by Ibtihaj Muhammad (@ibtihajmuhammad) on Nov 13, 2017 at 4:57pm PST

Από την πλευρά της η 31χρονη αθλήτρια είπε ότι «είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» και ευχαρίστησε τη Mattel. «Είμαι υπερήφανη γιατί μικρά κορίτσια σε όλο τον κόσμο μπορούν να παίξουν με μια Barbie που επέλεξε να φορέσει χιτζάμπ».

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι κατά καιρούς η Mattel έχει κυκλοφορήσει κούκλες με μαντίλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα