Η Μπάγερν… κατακτά και την Αφρική – «Γεννήθηκε» η πρώτη ακαδημία της στη συγκεκριμένη ήπειρο

Η Μπάγερν επεκτείνει τις ακαδημίες της και τις σχολές ποδοσφαίρου, πατώντας το… πόδι της και στην Αφρική. Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη σχολή ποδοσφαίρου στη «μαύρη ήπειρο» , που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Βαυαρών, είναι γεγονός. Αυτό ανακοινώθηκε από τη γερμανική ομάδα, καθώς την Τετάρτη (17/4) έγιναν τα εγκαίνια της εν λόγω σχολής, που εδρεύει στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Να αναφέρουμε πως η Μπάγερν Μονάχου έχουν ακαδημίες στις ΗΠΑ, στην

Κίνα, στην Σιγκαπούρη και στην Ιαπωνία. Τώρα, οι πρωταθλητές Γερμανίας θέλουν να έχουν παρουσία και στην Αφρική, μία ήπειρος που έχει «χρυσάφι» σε ταλέντα και αυτό το ξέρουν καλά πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι, ειδικά στη Γαλλία.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπεύθυνοι του εν λόγω προγράμματος υπέγραψαν συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της αφρικανικής χώρας (Αιθιοπία), Με βάση τη συμφωνία προβλέπεται συνεργασία των δύο πλευρών, που αφορά, εκτός των άλλων, ανταλλαγή προπονητών νέων και δασκάλων προπονητικής.

#Ethiopia as political rhetorics continue in Kenya on who is going to succeed President Kenyatta in 2022, Ethiopia is nuturing football talents in the Country by initiating the first ever FC Bayern Munich Football Club. Kenya definitely needs to learn from this guys ……. pic.twitter.com/sbQsnYUcne

— Abdihakim Rashid (@891Abdihakim) 17 Απριλίου 2019

«Πρόκειται για την πρώτη σχολή μας στην Αφρική», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της διεθνούς στρατηγικής και σύμβουλος της Μπάγερν, Γιοργκ Βάκερ, και πρόσθεσε: «Είναι μία πρωτοβουλία, που θα μας δώσει την ευκαιρία να βρεθούμε πιο κοντά στους φιλάθλους μας στην Αφρική και να αποκτήσουμε μία σημαντική συνεργασία για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Αιθιοπία, χάρη στην γνώση μας επί του αντικειμένου».

Η Μπάγερν – όπως και άλλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι – έχουν… επεκταθεί και σε επίπεδο ακαδημιών σε άλλες ηπείρους για να διαδώσουν το όνομά τους, έχοντας οφέλη και σε οικονομικό κομμάτι.

Ethiopia – German relations

Keywords
Τυχαία Θέματα