Η Καθημερινή «ψαλιδίζει» τον Σταϊκούρα

Ολοένα και πιο πυκνές γίνονται το τελευταίο διάστημα οι διαρροές και τα αρνητικά δημοσιεύματα στον κεντροδεξιό Τύπο αναφορικά με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η σχέση του οποίου με το Μέγαρο Μαξίμου δεν περνάει και την καλύτερη της φάση.

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν από την ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών διαφοροποιήθηκε από την κυβερνητική γραμμή στο Προσφυγικό (και στο Υπουργικό Συμβούλιο και με επίσημη ανακοίνωση), διαφωνώντας με την επέκταση της την επέκταση ή και παρουσία των προσφυγικών δομών στην εκλογική του περιφέρεια (Φθιώτιδα). Μια ημέρα μετά, υπήρξε διαρροή

από το Μαξίμου περί δυσαρέσκειας για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, με κυβερνητικούς κύκλους να του «χρεώνουν» ότι μίλησε ως βουλευτής Φθιώτιδας για ένα θέμα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για κυβέρνηση-«Δελφινάριο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του Μαξίμου γνωστοποιήθηκε τηλεφωνικά και στον ίδιο τον κ. Σταϊκούρα.

Λίγες μόνο ημέρες αργότερα, η «ναυαρχίδα» του κεντροδεξιού Τύπου, η εφημερίδα «Καθημερινή» φιλοξένησε σε παραπολιτική της στήλη, ότι φέρεται να υπάρχουν παράπονα για τη συμπεριφορά του κ. Σταϊκούρα από υπουργούς οι οποίοι, μάλιστα, υποτίθεται ότι λένε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί του σε βασικά διυπουργικά θέματα.

Και πλέον, η ίδια εφημερίδα επανέρχεται στο ζήτημα Σταϊκούρα, με σενάρια για ποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει, όχι γιατί κακή δουλειά, αλλά γιατί φέρεται να «δημιουργεί έριδες παντού».

«Να ξέρετε πως σε περίπτωση που ανασχηματιστεί ο Χρήστος Σταϊκούρας, ένα από τα πρόσωπα που συζητιέται για πιθανός διάδοχός του είναι ο Τάκης Αράπογλου. Ο έμπειρος τραπεζίτης είχε συζητηθεί για τη θέση του ΥΠΟΙΚ και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μητσοτάκη, αλλά σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες δεν ήθελε να αφήσει τον τραπεζικό κλάδο. Τα δεδομένα, ωστόσο, τώρα έχουν αλλάξει και μένει να φανεί αν περπατήσει η συγκεκριμένη προοπτική.

Ο ΥΠΟΙΚ, πάντως, δεν έχει κάνει κακή δουλειά ώς τώρα. Αλλού είναι το πρόβλημα. Στον δύσκολο χαρακτήρα του. Δημιουργεί έριδες παντού, λένε άπαντες. Οχι μόνο με τους υπουργούς, όπως είχε γράψει η στήλη εντός της εβδομάδας, αλλά και με ανώτερα στελέχη τραπεζών. Οι σχετικές μάλιστα γκρίνιες έχουν φτάσει στο Μαξίμου», αναφερόταν χαρακτηριστικά στη στήλη «Θεωρείο» της «Καθημερινής».

Συμπερασματικά, λοιπόν, το μέλλον του κ. Σταϊκούρα στην κυβέρνηση κρίνεται μάλλον δυσοίωνο…

Keywords
Τυχαία Θέματα