Η ΝΔ πανηγυρίζει για τα 155.000 voucher για παιδικούς σταθμούς που έδωσε ο… ΣΥΡΙΖΑ

Πανηγυρικές είναι οι δηλώσεις «γαλάζιων» κυβερνητικών, αλλά και των φίλα προσκείμενων στη ΝΔ μέσων ενημέρωσης, αναφορικά με τα voucher που θα δοθούν φέτος σε 155.000 παιδιά, για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

«Σήμερα, είναι μία ευχάριστη μέρα για 155.000 παιδιά, τα οποία θα πάρουν το voucher. Είναι για πρώτη φορά μία διαδικασία η οποία εξελίχθηκε με απόλυτα άρτιο τρόπο, μία διαδικασία την οποία παρακολουθήσαμε από την αρχή, καθώς ήταν σε

εξέλιξη και είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, σημειώνοντας πως η άψογη συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και την ΕΕΤΑΑ έφερε αυτά τα αποτελέσματα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 155.000 voucher δόθηκαν σε οικογένειες για την επόμενη σχολική χρονιά», είπε από την πλευρά της η κ. Μιχαηλίδου. «Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός και κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτή τη χρονιά θα μπουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται στους παιδικούς σταθμούς», ανέφερε.

Ωστόσο, αυτό που «ξέχασαν» ή εντέχνως παρέλειψαν να πουν προκειμένου να καρπωθούν το πολιτικό κέρδος από τα 155.000 voucher που δόθηκαν, ήταν ότι η σχετική δράση είχε δρομολογηθεί από την… προηγούμενη κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε απάντησή του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχε αναφέρει στο Twitter τον Μάιο του 2018: «Η καμπάνια του κ. Μητσοτάκη για τους παιδικούς σταθμούς είναι εξαιρετική, τον προδίδει όμως το παρελθόν του. Στη διάρκεια της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, έμειναν εκτός χιλιάδες παιδιά. Εμείς, μέχρι σήμερα, αυξήσαμε τις θέσεις κατά 30.000 παιδιά. Και συνεχίζουμε».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Τσίπρας είχε επισυνάψει ένα αρχείο τύπου «GIF», στο οποίο εμφανιζόντουσαν οι δράσεις της τότε κυβέρνησης για αύξηση των θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Μάλιστα, μία από τις κάρτες της παραπάνω ανάρτησης, έκανε σαφή αναφορά στον κυβερνητικό προγραμματισμό, ο οποίος προέβλεπε ότι για τη χρονιά 2019-2020 θα δοθούν 155.000 voucher. Δηλαδή αυτά για τα οποία πανηγυρίζουν σήμερα τα «γαλάζια» κυβερνητικά στελέχη.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα τον Μάιο του 2018:

Η καμπάνια του κ. Μητσοτάκη για τους παιδικούς σταθμούς είναι εξαιρετική, τον προδίδει όμως το παρελθόν του. Στη διάρκεια της κυβέρνησης στην οποία συμμετείχε, έμειναν εκτός χιλιάδες παιδιά.
Εμείς, μέχρι σήμερα, αυξήσαμε τις θέσεις κατά 30.000 παιδιά.
Και συνεχίζουμε. pic.twitter.com/UfN6arkMbV

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) May 11, 2018

Χαρίτσης για Βρούτση: Επιχείρησε να οικειοποιηθεί την προσπάθεια μας για τους παιδικούς σταθμούς

Οξεία ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για τα παραπάνω «γαλάζια» επικοινωνιακά τεχνάσματα.

«Ο κ. Βρούτσης επιχείρησε σήμερα να οικειοποιηθεί την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με την πρώην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών!», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, σε σχόλιο του σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, για τους παιδικούς σταθμούς.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, υπενθυμίζουμε:

2019 – 155.000 παιδιά εντάσσονται στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

2014 – 79.000 παιδιά εντάχθηκαν με κυβέρνηση Ν.Δ.», τόνισε ο κ. Χαρίτσης.

Ο κ.Βρουτσης επιχείρησε σήμερα να οικειοποιηθει την τεράστια προσπάθεια που κάναμε με την @TheanoFotiou ώστε φέτος κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών!
Υπενθυμιζουμε:
2019 – 155.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς χάρη στην κυβ. ΣΥΡΙΖΑ.
2014 – 79.000 με κυβ. ΝΔ. https://t.co/jgcEHSLq2T

— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) July 24, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα