Ηχηρές διαφοροποιήσεις Βενιζέλου – Μπακογιάννη: Ναι στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Παρέμβαση που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις όχι τόσο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως στη Νέα Δημοκρατία, έκαναν σήμερα το πρωί Ευάγγελος Βενιζέλος και Ντόρα Μπακογιάννη, τασσόμενοι θετικά υπέρ της αναδοχής παιδιών από

ομόφυλα ζευγάρια.

«Η συνταγματική και νομοθετική ηθική, η κοινή ευρωπαϊκή νομική ηθική, δεν είναι η ατομική ηθική του καθενός και της καθεμιάς ούτε η ηθική των χριστιανικών εκκλησιών και των δογμάτων ούτε εν προκειμένω η δογματική της ορθόδοξης εκκλησίας», ξεκαθάρισε αναφερόμενος στις διατάξεις περί αναδοχής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Το Κράτος και το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ε.Ε., δεν νομοθετούν με βάση αντίληψη ατομική ή θρησκευτική αλλά πολιτειακή και νομική. Ο καθένας κινείται ως πολίτης στο επίπεδο του κράτους ή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ως πιστός, διανοούμενος ή ως ποιμαντική αντίληψη μπορεί να κινηθεί όπως θέλει στον χώρο της κοινωνίας των πολιτών», είπε ο Ε. Βενιζέλος παρεμβαίνοντας σε συζήτηση που έγινε νωρίτερα σήμερα στη Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

«Δεν πρέπει να είμαστε υπερευαίσθητοι σε θέματα όπως η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια», ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ απαντώντας σε όσους θέτουν ζήτημα καταλληλότητας του περιβάλλοντος που μεγαλώνουν τα παιδιά αυτά, επικαλέστηκε την ιστορία της ανάδοχης κοπέλας από την Κύπρο, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από τον θετό της πατέρα, ο οποίος ήταν ιερέας.

Το ενδιαφέρον βέβαια της όλης υπόθεσης δεν είναι τόσο ο Βενιζέλος, αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ταχθεί θετικά (με κάποιους αστερίσκους) υπέρ της διάταξης, όσο η νεοδημοκράτισσα Ντόρα Μπακογιάννη. Είναι γνωστό ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάσσεται κατηγορηματικά κατά της διάταξης, η πρώην υπουργός όμως δήλωσε ότι συμμερίζεται απολύτως τις απόψεις του κ. Βενιζέλου.

Πρόσθεσε όμως ότι «επειδή η πολιτική δεν γίνεται στο κενό, όλοι έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν σε βάθος αυτή την κοινωνία για το τι πραγματικά συζητείται στη Βουλή. Διότι υπάρχει η αντίληψη στην κοινωνία ότι η Βουλή νομοθετεί με μια λογική διαφορετική από αυτή που πραγματικά νομοθετεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα