«Καρφιά» Ηλιόπουλου κατά Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό debate: Η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί κλίμα φόβου

Το πρωί της Τρίτης 9 Απριλίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό REALFM πραγματοποιήθηκε ένα debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για την Αθήνα.

Εκεί δόθηκαν απαντήσεις για τα προγράμματα που έχει ο κάθε υποψήφιος για τον δήμο της πρωτεύουσας, όπως επίσης και για τα κρίσιμα θέματα που έχουν αναδειχθεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Μέρος στο debate πήραν οι Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Σοφιανός

Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη»
Νάσος Ηλιόπουλος.

Στο κομμάτι της ασφάλειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές» και ασφαλώς ο φωτισμός, καθώς αποτελεί από τα κρίσιμα στοιχεία διότι δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας.

«Δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην ασφάλεια και το δικαίωμα»

«Η ασφάλεια είναι δικαίωμα. Για μένα δεν υπάρχει σύγκρουση ανάμεσα στην ασφάλεια και το δικαίωμα», απάντησε ο Νάσος Ηλιόπουλος όταν τέθηκε το κατά πόσον οι κάμερες βοηθούν στο να αποτρέπονται εγκλήματα και κατά πόσον παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα. Αναφερόμενος στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι οι κάμερες δεν βοηθούν ποτέ και πουθενά. Αλλά ζήσαμε μία δολοφονία ενός ανθρώπου, μέρα-μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, στην Ομόνοια. Τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. ‘Ηταν γεμάτη κάμερες η περιοχή και δεν απέτρεψαν τη δολοφονία».

Ταυτόχρονα βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως καλλιεργεί κλίμα κλίμα φόβου, ενώ την ίδια στιγμή δίνει «συγχωροχάρτι» στους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης. «Αν κάποιος πιστεύει πως ο σημερινός υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία έχει κάνει καλά τη δουλειά του, έχει την επιλογή να τον ψηφίσει. Είναι υποψήφιος με τον κ. Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας, με αφορμή τη συζήτηση περί ασύλου, ότι σε πολλές περιοχές που ανθεί το παρεμπόριο δεν υπάρχει άσυλο. «Το άσυλο δεν είναι απλά άσυλο ιδεών. Είμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί οπουδήποτε να πει τις ιδέες του χωρίς να κινδυνεύει για αυτές».

«Χρειάζεται συνολικό σχέδιο για το θέμα της τοξικοεξάρτησης»

Στο κρίσιμο ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, υποστήριξε πως χρειάζεται συνολικό σχέδιο για το θέμα της τοξικοεξάρτησης και όχι μια κατασταλτική επέμβαση της αστυνομίας, ταυτόχρονα όμως επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία που καταψήφισε το νομοσχέδιο για την φαρμακευτική κάνναβη, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο.

«Με νεοναζί δολοφόνους δε κάνουμε κανένα διάλογο»

Με αφορμή την εξώδικη δήλωση που έστειλε στην εκπομπή ο υποψήφιος της Χ.Α. για τον δήμο Αθηναίων ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τους παρευρισκόμενους υποψήφιους αν θα συμμετείχαν σε έναν διάλογο με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Είναι ξεκάθαρο από τη μεριά μας ότι με νεοναζί δολοφόνους δε κάνουμε κανένα διάλογο. Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς της δράση της Χρυσής Αυγής. Έχω μεγαλώσει σε μια γειτονιά που ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει η δράση της, λίγα μέτρα πιο μακριά από τον Άγιο Παντελεήμονα. Ελπίζω μέχρι τον Σεπτέμβρη να μη συζητάμε για τη θέση του κ. Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο αλλά για τη σχέση του με το σωφρονιστικό σύστημα», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα