Καταγγελία μητέρας: Ιερέας κοινώνησε παιδιά σε νοσοκομείο χωρίς τη συναίνεση γονέων

Ένα περιστατικό ενδεικτικό της επέλασης του ανορθολογισμού των τελευταίων ημερών που συνέβη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και μάλιστα στην ογκολογική πτέρυγα παιδιών φέρνει στο φως ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με την Εφ. Συν. μητέρα κατήγγειλε στην πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα, ότι ιερέας

που κλήθηκε να κοινωνήσει ένα παιδί στην ογκολογική πτέρυγα, άδραξε την ευκαιρία να κοινωνήσει και τα υπόλοιπα του θαλάμου χωρίς συναίνεση των γονέων.

Όταν η μητέρα που έκανε την καταγγελία αντιλήφθηκε το περιστατικό, δημιουργήθηκε μικροεπεισόδιο, με τον ιερέα να δικαιολογείται λέγοντας «αν ήξερα ότι είστε άθεοι, θα ρωτούσα…».

Η Δάφνη Κατσίμπα μιλώντας στην Εφ. Συν. απεύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και τους επιστημονικούς φορείς που «τηρούν “σιγήν ιχθύος” για να αποφευχθεί τυχόν σύγκρουση με την παντοδύναμη Εκκλησία, να δώσουν άμεσα απάντηση, με ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση, για την ψευδή επιστημονικά και ανεύθυνη επαγγελματικά πρόκληση σύγχυσης περί εξαιρέσεων στα μέτρα πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης της νόσου και να προβούν σε ενδελεχή ενημέρωση σε όλους τους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των νοσοκομείων, και όχι μόνο μέσα από τα ΜΜΕ, και να λάβουν τα ανάλογα μέτρα ώστε να προασπιστεί η δημόσια υγεία και στον τομέα των θρησκευτικών τελετών και μυστηρίων».

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα (9/3) ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει με τη θεία κοινωνία, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο και τη χρήση κοινού κουταλιού.

Πηγή: Εφ.Συν.

Πηγή: Καταγγελία μητέρας: Ιερέας κοινώνησε παιδιά σε νοσοκομείο χωρίς τη συναίνεση γονέων - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα